Logo Realitatea.md

Filat iese la rampă. A depus o contestație la Curtea de Apel Chișinău, față de Circulara emisă de CEC. Solicită să fie anulată

17 Septembrie 2020, 12:17 // Politica

Președintele PLDM, Vlad Filat, a depus astăzi o contestație la Curtea de Apel Chișinău, privind Circulara emisă de Comisia Electorală Centrală (CEC), prin care interzice candidaților electorali, înaintați de partidele politice, de a folosi mijloacele financiare acumulate pe conturile formațiunii, până la data începerii campaniei electorale – 1 octombrie.

Foto: realitatea.md

Astfel, PLDM califică decizia CEC drept neconstituțională, ilegală și abuzivă și solicită instanței anularea acesteia integral.

Amintim că, recent, CEC a remis o Circulară prin care candidații la alegerile prezidențiale, înaintați de partidele politice nu vor putea beneficia de resursele financiare acumulate până acum pe conturile formațiunilor.

Ieri, PAS a criticat această decizie a CEC, argumentând prin faptul că l-ar favoriza pe Igor Dodon, care candidează „din partea poporului” și nu a Partidului Socialiștilor. PAS a solicitat la fel anularea circulației, iar ulterior au cerut demisia președintelui CEC.

Comisia Electorală Centrală a respins acuzațiile aduse, precizând că „se ghidează de legi în deciziile pe care le ia”, iar faptul că a fost modificat Codul electoral la acest capitol se datorează unui deputat PAS.

Citeste tot despre: CEC, circulară, contestație, curtea de apel, PLDM
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile