Logo Realitatea.md

Filip, din nou revoltat pe taximetriști: Nu au plăcuțe de înmatriculare galbene, nu dau bonuri de plată și igiena lor lasă de dorit

11 Octombrie 2017, 15:57 // Economie

Premierul Pavel Filip s-a arătat din nou revoltat de serviciile pe care le prestează taximetriștii în municipiul Chișinău. În debutul ședinței Guvernului de astăzi, prim-ministrul a menționat că deși a rugat anterior să se ia măsuri în acest domeniu, până în prezent nu se atestă îmbunătățiri. În special săptămâna trecută, când s-a organizat Ziua Națională a Vinului și evenimentele din cadrul Moldova Business Week, iar în Republica Moldova au venit numeroși turiști și potențiali investitori și care au apelat la serviciile de taxi, aceasta s-a simțit cel mai mult.

Foto: gov.md

Pavel Filip a menționat că a mai pus în discuție acest subiect în luna aprilie, când pasagerii erau blocați în Aeroportul Internațional Chișinău din cauza ninsorilor abundente, iar taximetriștii cereau sume ireale de bani pentru a-i transporta.

„Am venit cu solicitări foarte clare atunci, de a impune regulă în acest servicii. Lucrurile nu s-au schimbat de loc. Săptămâna trecută, de Ziua Națională a Vinului, când s-a organizat și Moldova Business Week, au venit mii de oameni în Republica Moldova, fie turiști, fie potențiali investitori. Costurile pentru organizarea acestor evenimente se zădărnicesc atunci când ei dau ochii în aeroport cu taximetriștii. Ei propun un preț, dacă pasagerilor nu le convine prețul, ei se întorc și se duc.

Toate unitățile de transport public trebuie sa aibă plăcuțe galbene, toți trebuie să ofere bonul de plată, iar taximetriștii nu o fac”, a menționat Filip.

În plus, premierul s-a referit și la condițiile tehnice ale vehiculelor taximetriștilor, dar și la condițiile de igienă.  

„Cum o să vorbim despre majorări de salariu, de majorări de pensii, dacă noi nu oferim bonuri de plată, asta însemană că banii se folosesc ilegal. Există ANTA, MAI, Fisc. Eu vă rog încă o dată să interveniți și să faceți regulă în acest sens. Așa cum am convenit în aprilie, în aeroport trebuie să fie rânduri electronice, oamenii trebuie să cunoască tarifele, dar nu să ne batem joc. Rog Ministerul Economiei și Infrastructurii să formați acest grup de lucru și vreau să văd și rezultate”, a subliniat Pavel Filip.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.4820 -0.1316%
USD USD 16.6691 0.1009%
RUB RUB 0.2936 -0.1361%
RON RON 4.4005 0.0114%
UAH UAH 0.6156 -0.1946%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile