Logo Realitatea.md

Filipov s-a răzgândit să demisioneze din funcția de primar de Taraclia! Cum a explicat

03 August 2018, 10:11 // Societate

Serghei Filipov, deși a anunțat încă la sfârșitul lunii iunie că pleacă din funcția de primar de Taraclia, după ce 33 de copii s-au intoxicat la tabăra din oraș „Ciaica”, deocamdată nu a părăsit biroul. 

Foto: Sergey Filipov/ Facebook

Acesta a declarat pentru Curentul.md că s-a răzgândit să demisioneze pe durata desfășurării anchetei. Mai mult decât atât, a precizat că va rămâne în funcție în cazul în care procurorii vor găsi necondamnabile acțiunile administrației publice și, în special, ale sale.

Totodată, Serghei Filipov a dezvăluit, făcând referire la rezultatele preliminare ale investigațiilor de laborator, că intoxicația ar fi fost cauzată de o infecție virală asemănătoare gripei. Bucătarul, care la început a fost considerat drept purtătorul infecției din motiv că nu deținea autorizația sanitară, s-a dovedit a fi perfect sănătos.

„Autorizația sanitară a acelui bucătar era gata imediat în ziua următoare. Rezultatele de laborator au demonstrat că este sănătos. Totodată, pe teritoriu se aflau alți 22 de adulți, dar nimeni dintre ei nu s-a intoxicat, doar copii. Pe semne că e o coincidență fatală. Această stare epidemiologică nu are legătură cu vreo activitate de om. Așteptăm concluzia Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale”, a adăugat primarul.

Sursa citată mai scrie că directoarea taberei „Ciaica” a fost amendată în conformitate cu Codul Contravențional, fără a fi menționată suma exactă.

Realitatea.md amintește că incidentul a avut loc pe data de 25 iunie 2018. Copii cu vârste cuprinse între 7 și 14 ani au ajuns la spital cu diverse simptome, precum dureri de cap și de burtă, febră și diaree. În acest context, premierul Pavel Filip a cerut ca toate taberele de odihnă din republică să fie verificate, pentru a se evita asemenea situații pe viitor.

CITEȘTE ȘI:

Ministerul Sănătății anunță cauzele oficiale ale INTOXICAȚIEI de la tabăra de vară ”Ciaica” din Taraclia

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3137 0.7969%
USD USD 17.0729 0.2537%
RUB RUB 0.2568 2.1480%
RON RON 4.1402 0.6956%
UAH UAH 0.6145 0.5893%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile