Logo Realitatea.md

Filmul documentar „Călărași - un ținut la poarta raiului” a fost premiat la un festival din Grecia

05 Noiembrie 2018, 10:11 // Life

„Călărași - un ținut la poarta raiului”, regizat de Dumitru Grosei, a obținut premiul pentru „Cel mai bun film documentar cu tema istorie și conservare patrimoniu” la Amorgos Tourism Film Festival, desfășurat în Grecia.

Foto: Alternative Cinema

Amorgos Tourism Film Festival are loc anual pe insula Amorgos în timpul desfășurării „Convenției Internaționale pentru Cultură și Turism din Amorgos” și este organizat de Asociația Culturală a Femeilor din Tholaria. Festivalul urmărește să popularizeze și să încurajeze punerea în aplicare a practicilor ecologice în domeniul turismului, determinate de nevoia de responsabilitate socială și de dezvoltare durabilă, să încurajeze producția filmelor și să promoveze un spirit de prietenie și cooperare între producătorii din întreaga lume.

Documentarul lui Dumitru Grosei a mai obținut în 2018 alte 3 premii după primele 3 festivaluri: 

  • Premiul pentru cel mai bun film pe tema „Etnoecologie (natură și oameni indigeni)” în cadrul Festivalului Internațional de Film Ecologic TO SAVE AND PRESERVE, din Rusia
  • Marele Premiu „Cel mai bun film etnografic” în cadrul Festivalului Internațional de Film Etnografic din Zlatna, județul Alba, România 
  • Cel mai bun documentar la Constanta International Film Festival, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Independent.

„Călărași - un ținut la poarta raiului” a fost produs în 2018 de SYMBOL MEDIA (Moldova), co-produs de ALTERNATIVE CINEMA (Moldova) și HI-FI PRODUCTION (România), cu sprijinul Consiliului Raional Călărași. Filmul descrie așezarea bogată și prioritățile sale specifice: de istorie, cultură, spiritualitate, etnografie, agricultură, meșteșuguri și îndeletniciri, dar și de folosire a Codrilor ca mijloc de apărare. Datorită Codrilor, ținutul Călărașilor a putut să reziste de-a lungul timpului tuturor năvălirilor barbare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1323 -0.0149%
USD USD 17.8914 -0.0011%
RUB RUB 0.2809 0.4290%
RON RON 4.2277 -0.0166%
UAH UAH 0.6698 0.4951%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile