Logo Realitatea.md

Finala turneului profesionist feminin din seria ITF Pro Circuit: Tenismena noastră Adriana Sosnovschi a ratat titlul - VIDEO

10 Octombrie 2016, 11:22 // SPORT

Tenismena Adriana Sosnovschi a ratat titlul la turneul de tenis ITF de la Chișinău. Moldoveanca a pierdut finala, în două seturi, în fața jucătoarei din România Ilona Ghioroaie. Sportiva de peste Prut a cucerit trofeul și la competiția de săptamana trecută.

Embed:

Din cauza ploii, meciul final al prestigiosului turneu ITF a avut loc în sala, intr-un club de tenis din Chișinau. Ilona Ghioroaie a început în forța partida și a câstigat primele game-uri. Adriana Sosnovschi și-a revenit apoi și, timp de câteva minute, a arătat un joc superb. Totuși, tenismena de peste Prut, a fost mai puternică pe finalul setului și a câștigat. Jucătoarele afirmă că locația a avut un rol împortant.

”Adversara a fost dificilă și turneul trecut am jucat cu ea, am jucat în decisiv, nu pot să zic că a fost un meci ușor, dar m-am simțit extraordinar de bine pe teren și mi-am depășit limitele. 00-42 MUSCĂ 00-48 La un teren închis, deoarece jocul meu este mai ofensiv și zgomotul crează mai multă plăcere pentru mine”, a declarat Ilona Ghioroaie.

”Nu mă supără că am pierdut un premiu sau că am pierdut un meci doar că am vrut să arăt un meci mai frumos și mai bun și nu am reușit. 00-51 MUSCĂ. 01-09 Da un pic ma dezbătut din ritmul meu, deoarece este mult mai greu în încăpere să joci, pentru mine a fost destul de greu, deoarece nu vezi atât de bine mingea și nu am reușit”, a spus Adriana Sosnovschi

Campioana din România Ilona Ghioroaie a obținut un premiu de 1500 de dolari și 12 puncte în clasamentul WTA. Adrianei Sosnovschi i-au revenit 980 de dolari și 7 puncte în topul mondial. 

La eveniment a participat consilierul principal de stat al premierului Pavel Filip, Dragoș Hâncu, dar și viceministrul Tineretului și Sportului, Pavel Ianeț. Oficialii au salutat participarea sportivilor noștri în turnee internaționale.

Acesta a fost al doilea turneu ITF din istorie, găzduit de Moldova. Primul, desfășurat săptămâna trecută, a fost câștigat tot de Ilona Ghioroaie.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7904 -0.0111%
USD USD 16.8264 0.0053%
RUB RUB 0.2562 1.5055%
RON RON 4.2465 -0.0447%
UAH UAH 0.5995 -0.0167%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile