Logo Realitatea.md

Fiul lui Jamal Khashoggi a PĂRĂSIT Arabia Saudită, la scurt timp după ce a primit personal condoleanţe de la familia regală

26 Octombrie 2018, 13:19 // În lume

Salah bin Jamal Khashoggi, fiul cel mare al jurnalistului ucis, Jamal Khashoggi, a părăsit Arabia Saudită şi a sosit în Statele Unite, a declarat pentru CNN o sursă apropiată familiei, relatează Mediafax.

Foto: libertatea.ro

Salah bin Jamal Khashoggi, care are atât cetăţenie americană cât şi saudită, nu a putut anterior să părăsească Arabia Saudită după ce paşaportul său a fost restricţionat de autorităţi în urmă cu câteva luni.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că secretarul de stat Mike Pompeo a cerut eliberarea paşaportului lui Khashoggi, iar purtătorul de cuvânt al adjunctului, Robert Palladino, a declarat că SUA este "mulţumită" că tânărului i s-a permis să părăsească ţara.Salah Khashoggi este cel mai mare fiu al cronicarului The Washington Post, oficialii saudiţi recunosc că a fost ucis într-o crimă premeditată, executată de o echipă de bărbaţi cu legături strânse cu prinţul moştenitor Mohammed bin Salman.

Oficialii saudiţi au anunţat mai târziu că au identificat 18 bărbaţi implicaţi în operaţiune, după care Departamentul de Stat a anunţat că au fost îngheţate vizele pentru 21 de cetăţeni saudiţi.

Joi, Palladino a declarat că celelalte trei persoane vizate de SUA au aparţinut serviciilor de informaţii din Arabia Saudită, curţii regale şi unui minister al guvernului.

VEZI ȘI:

Fiul lui Jamal Khashoggi, față în față cu cel care ar fi ordonat asasinarea tatălui său (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1545 0.0194%
USD USD 17.9087 0.4318%
RUB RUB 0.2800 1.0830%
RON RON 4.2325 -0.0213%
UAH UAH 0.6671 -0.2989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile