Logo Realitatea.md

Fiul soților din Israel, despre explozia din sect. Rîșcani: Am dat buzna în apartament, unde l-am găsit pe tata grav rănit (VIDEO)

10 Octombrie 2018, 16:02 // Societate

Sunt Ilia, fiul soților care au venit în vizită la Chișinău din Israel, și am decis să ofer un interviu... Așa își începe discursul bărbatul rămas orfan în urma exploziei, din 6 octombrie 2018.

S-au născut în aceeași lună și au murit într-o zi! Istoria de viață a celor doi soți din Israel, victime ale exploziei din sect. Rîșcani

Embed:
Sursa video: Mihail Bagas/ Facebook

Părinții săi au venit din Israel să-și vadă nepoțica de șase luni, iar el le-a închiriat un apartament în blocul de pe bulevardul Moscova din sectorul Rîșcani. În seara tragediei, bărbatul a alergat să-și ajute părinții, înaintea salvatorilor.

„Am dat buzna în apartamentul în care se aflau părinții mei. La etajul 15, am deblocat ușa și am intrat cu salvatorii, unde l-am găsit pe tata grav rănit. Sub ochii mei, unul din salvatori s-a ales cu o traumă, după ce o bucată de beton a căzut peste el. Salvatorii, niște tineri, au început să lucreze la fața locului fără echipament, riscând cu propriile vieți. Le mulțumesc...”, a povestit acesta într-un filmuleț publicat pe una din rețelele de socializare.

(Limbaj licențios) Deflagrația din sectorul Rîșcani. Un internaut a surprins momentul exploziei (VIDEO)

Totodată, Ilia a precizat că el locuiește în blocul vecin și nu în acela unde a avut loc explozia propriu-zisă, așa cum a scris presa națională anterior. El a mai dezvăluit că s-a născut la Chișinău, dar a trăit și locuit o perioadă în Canada și în Israel, unde are o soră.

Acesta se ocupă la moment cu transportarea corpurilor neînsuflețite ale părinților, precizând că deja reprezentanți ai conducerii l-au contactat pentru acordarea ajutorului material. (Detalii link1, link2, link3, link4)

„Nu m-am adresat nicăieri privind transportarea părinților. M-a contactat imediat compania de asigurări din Israel și reprezentanții acesteia se ocupă de proces, în comun cu Ministerul Afacerilor Externe din Israel. Fie la sfârșitul acestei săptămâni, fie la începutul săptămânii viitoare va fi zborul. Voi zbura și eu”, a adăugat bărbatul.

Realitatea.md amintește că tatăl lui Ilia - Vladimri - a murit pe patul de spital, iar mama sa - Irina - a fost găsită fără suflare printre dărâmături. În explozie, au mai murit două persoane - o femeie și copilul său de 4 ani. Totodată, nouă persoane s-au ales cu diverse traumatisme. La Institutul de Medicină Urgentă, au rămas internate două victime.

CITEȘTE ȘI:

Femeia și copilul său, morți în explozia din sect. Rîșcani, conduși pe ultimul drum. Lucrările în blocul cu pricina continuă

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6621 0.0000%
USD USD 17.7287 0.0000%
RUB RUB 0.2865 0.0000%
RON RON 4.1145 0.0000%
UAH UAH 0.7258 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile