Logo Realitatea.md

Fiul unui fost premier moldovean va studia la King’s College din Londra. Ce program de masterat și-a ales

10 Septembrie 2017, 12:09 // Societate

Alex Streleț, fiul fostului premier al Republicii Moldova Valeriu Streleț, își va continua studiile în Marea Britanie. Acesta a făcut publică marea noutate pe pagina sa de Facebook.

Foto: Alex Streleț via Facebook

„Urmează să încep în scurt timp un program de masterat în Conflict, Securitate și Dezvoltare (Conflict, Security & Development) în cadrul Departamentului de studii de război (War Studies) la King’s College, Londra. Va dura 12 luni, începând cu sfârșitul lunii septembrie a anului curent până în luna septembrie a anului viitor”, a povestit acesta pentru Curentul.md.

Posted by Alex Streleţ on 5 Septembrie 2017

Tânărul încă nu a decis dacă va reveni sau nu în țară, după finisarea studiilor. „Încă nu am stabilit niște priorități clare ce țin de planurile de după absolvire. Am o abordare flexibilă și sunt gata să activez oriunde contribuția mea va fi necesară, dar și apreciată. Indiferent de faptul dacă voi fi în R. Moldova sau în afara ei, voi avea grijă să contribui la dezvoltarea țării în care m-am născut și am crescut”, a precizat Alex Streleț.

Mai mult, acesta se arată convins că Moldova are o nevoie acută de tineri și investițiile acestora. „În același timp, nu este un secret faptul că încă nu s-au creat condițiile necesare pentru ca tinerii să poată dobândi studii de calitate acasă, care să le permită să obțină locuri de muncă cu o remunerare decentă. Prin urmare, aș sfătui tinerii să investească în R. Moldova indiferent dacă decid să plece peste hotare sau să rămână acasă. Există nenumărate modalități de a-ți ajuta propria țară chiar și fiind în afara acesteia, un exemplu elocvent fiind implicarea activă și cu regularitate a unei bune părți a concetățenilor noștri aflați peste hotare în acțiuni de caritate sau proiecte de infrastructură menite să îmbunătățească viața în Moldova”, a conchis tânărului pentru sursa citată.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7184 0.0000%
USD USD 16.9234 0.0000%
RUB RUB 0.2988 0.0000%
RON RON 4.4553 0.0000%
UAH UAH 0.5879 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile