Logo Realitatea.md

Flashmob PAS vs apărătorii lui Șor, în fața Judecătoriei Buiucani: ”Maia vorbește, Ilan muncește” (FOTO/VIDEO)

26 Decembrie 2017, 13:25 // Politica

Partidul Acțiune și Solidaritate a organizat astăzi un flashmob în fața Judecătoriei Chișinău, cu sediul la Buiucani, împotriva tergiversării examinării dosarului lui Șor - principalul beneficiar al miliardului furat conform Raportului Kroll 2. Pe de altă parte, mai mulți susținători ai edilului de Orhei s-au adunat în același loc și au protestat față de acțiunea organizată de echipa PAS. 

Liderul PAS, Maia Sandu susține că autoritățile amână intenționat examinarea dosarului în care este cercetat primerul de Orhei, Ilan Șor.

”Au trecut șase luni de când s-a dat decizia instanței, iar dosarul se reține aici. Cerem să vină judecătorul care s-a ocupat de acest caz, ca să-l întrebăm de ce pentru o sentință atât de mare, s-a dat o sentință atât de mică. Judecătorul a decis ca Șor să stea sub control la domiciliu. În toată această perioadă am observat că el este privilegiat”, spune Maia Sandu.

În același timp, susținătorii lui Ilan Șor o îndeamnă pe Maia Sandu ”să-și caute de treabă”. Aceștia au ieșit cu lozinci și megafoane, acuzând-o de defăimare la adresa lui Șor: ” Maia vorbește, Ilan muncește”, ”Unu doi, unu doi, Maia Sandu la gunoi”, ”Lasă vorba, treci la lucru” etc.

”Acești oameni care au fost aduși cu patru autobuze dovedește încă o dată pentru ce sunt cheltuiți banii, o parte dintre ei au fost folosiți pentru a manipula opinia publică, pentru a-i plăti și a încerca să ofere o opinie că Șor este sprijinit”, a adăugat Maia Sandu.

Amintim că primarul orașului Orhei, Ilan Șor, a fost condamnat la 7 ani și șase luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semiînchis, pentru spălare de bani și escrocherie în proporții deosebit de mari în dosarele creditelor neperformante acordate în 2014 de Banca de Economii.  Pedeapsa i-a fost suspendată până la pronunțarea unei sentințe definitive.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4692 -0.4031%
USD USD 16.9867 0.0972%
RUB RUB 0.2587 -0.0386%
RON RON 4.1716 -0.4273%
UAH UAH 0.6034 -0.2974%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile