Logo Realitatea.md

Foi volante distribuite lângă biserici: Să nu votăm un primar politic și PRO-sodomit. Să votăm o gospodină tradițională (FOTO)

23 Iunie 2015, 11:11 // Politica

„Omule bun! Oprește-te și gândește-te bine! De ce noi nu-l putem vota pe Dorin Chirtoacă - primar”. Acesta este mesajul unor foi volante răspândite prin preajma bisericilor din municipiul Chișinău după slujba de duminică. Totodată, foile vin cu îndemnul „Să votăm o gospodină TRADIȚIONALĂ la primărie, cu suflet de mamă care are FAMILIE și COPII”. Foile sunt semnate de „Mișcarea Creștin Ortodoxă din Moldova”, iar Comisia Electorală Centrală va solicita Ministerului Justiției să verifice legalitatea acțiunilor asociației obștești.

În foaia tipărită în zece mii de exemplare și distribuită duminică prin preajma bisericilor, sunt indicate șase „argumente” de ce candidatul PL nu poate fi votat primar. Printre acestea se menționează că Dorin Chirtoacă „permite în Chișinău parade și manifestări rușinoase a homosoxualilor”, „ignoră valorile și tradițiile noastre strămășești”, „îi socoate sectanți pe cei ce sărbătoresc Nașterea Domnului pe stil vechi” și altele.

„Cum să oprim aceste fărădelegi? Să NU VOTĂM un primar politic și PRO-sodomit!!! Să votăm o gospodină TRADIȚIONALĂ la primărie, cu suflet de mamă care are FAMILIE și COPII. Acum de votul tău depinde dacă va fi CHIȘINĂUL ca o gospodărie îngrijită sau va mărșălui prin el HAOSUL ȘI HOMOSEXUALII!”, se mai spune în foia volantă a Mișcării Creștin Ortodoxe din Moldova.

Președintele Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan, care a fost sesizat de cetățeni pe acest caz, susține că „ar fi firească această activitate de agitație și propagandă, dacă nu ar veni de la o organizație obștească care prin lege nu poate să facă acest lucru”.

„Doi, este o organizație cu tentă religioasă și, credem noi, nu este bine să devină părtinitori în procesul electoral. Vom interveni în cadrul Ministerului Justiției, să vadă legalitatea acțiunilor acestei organizații obștești”, a mai spus Iurie Ciocan.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4579 -0.1006%
USD USD 17.5510 0.5569%
RUB RUB 0.2851 0.8490%
RON RON 4.0715 -0.0883%
UAH UAH 0.7201 -0.4699%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

14 ian, 12:10 //

Foto: publika.md Surpriză! Cum un deputat socialist a modificat radical inițiativa de indexare a pensiilor de 2 ori pe an, înainte de a fi votată în Parlament

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”