Logo Realitatea.md

Fosta șefă de la DETS Ciocana, Lilia Babuc, implicată în scandalul licitațiilor trucate, este acum directoare a unui liceu din Chișinău

07 Septembrie 2017, 16:11 // Societate
// Autor:  
Natalia Volontir

Fosta șefă a Direcției Educație Tineret și Sport a sectorului Ciocana, Lilia Babuc, numele căreia a ajuns cunoscut opiniei publice în timpul scandalului cu licitațiile trucate și alimentele alterate din grădinițe, este acum directoare a Liceului Teoretic cu profil de arte „Elena Alistar” din capitală.

Foto: Lilia Babuc

Concursul pentru ocuparea funcției vacante de director al acestui liceu a fost organizat de DGETS în luna februarie a acestui an. La concurs s-a înregistrat și o altă candidată, Cristina Macaev, însă, concursul a fost câștigat de Lilia Babuc, rezultatele finale fiind anunțate de Direcția generală educație în luna aprilie a acestui an. 

În prezent, funcția de șef al DETS Ciocana este vacantă, interimatul funcției fiind asigurat de Alexandru Strătilă - directorul adjunct al instituției. 

Potrivit lui Alexandru Strătilă, DGETS se ocupă în prezent de organizarea concursului pentru suplinirea funcției de director al DETS Ciocana.

Amintim că, în toiul scandalului cu licitațiile trucate, autoritățile municipale au anunțat că Lilia Babuc urma să fie suspendată din funcția de directoarea a DETS Ciocana, pe perioada derulării anchetei privind trucarea licitațiilor și livrarea alimentelor alterate în grădinițele din Chișinău. Totuși, actualul director interimar al DETS Ciocana, Alexandru Strătilă, susține că Lilia Babuc nu a plecat din funcție fiindcă a fost suspendată, ci pentru că a câștigat concursul la funcția de directoare a liceului sus-menționat.

Amintim că și fosta directoare a DGETS, Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, după ce a plecat din inițiativă proprie de la conducerea Direcției generale, a câștigat concursul de directoare a Liceului teoretic „A. I. Cuza” din Chișinău.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6333 0.1699%
USD USD 16.7050 0.4981%
RUB RUB 0.2685 0.1119%
RON RON 4.2473 0.3663%
UAH UAH 0.6409 0.9132%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile