Logo Realitatea.md

Foști deputați care se vor din nou în același fotoliu, un politolog, un zootehnician...Cunoaște candidații de pe circumscripția uninominală nr. 42

16 Februarie 2019, 18:36 // Alegeri

Șapte candidați sunt înscriși în cursa electorală pentru fotoliul de deputat în Parlament pe circumscripția uninominală nr. 42. Este vorba despre: Elena Bacalu (nr. 1) de la PDM, Vladimir Țurcan (nr. 2) de la PSRM, Vasile Lupașcu (nr. 3) de la Partidul Politic "Șor", Constantin Boeștean (nr. 4) de la BE ACUM, Roman Ciubaciuc (nr. 5) de la Partidul Nostru, Elena Damașcan (nr. 6) de la PL, candidatul independent Iurie Crăciuneac (nr. 7).

Așadar, prima pe listă este Elena Bacalu, înaintată în cursă din partea PDM. A fost până acum deputat. Este de profesie magistru în administrația publică. Vezi declarația de avere.

Vladimir Țurcan este jurist, politolog și fost deputat. La acest scrutin participă pe listele PSRM. Vezi declarația de avere.

Vasile Lupașcu activează în calitate de profesor și aspiră la fotoliul de deputat pe listele Partidului Politic "Șor". Vezi declarația de avere

Constantin Boeștean este conferențiar la Universitatea de Educație Fizică și Sport. Candidează din partea BE ACUM. Vezi declarația de avere.

Roman Ciubaciuc este primarul orașului Cantemir. Pretinde la funcția de deputat din partea Partidului Nostru. Vezi declarația de avere.

Elena Damașcan este de profesie zootehnician și este candidatul PL la funcția de deputat pe circumscripția 42. Vezi declarația de avere.

Iurie Crăciuneac este magistru în științe politice, dar activează în cadrul unui SRL. Candidează independent la funcția de deputat. Vezi declarația de avere

Alegerile parlamentare vor avea loc pe data de 24 februarie 2019. Alegătorii vor primi patru buletine de vot. Un buletin va include candidații propuși pe circumscripțiile uninominale; al doilea buletin va include lista concurenților electorali pe circumpscripția națională, ultimele buletine vor conține întrebările adresate în cadrul referendumului consultativ.

NOTĂ: Realitatea.md va publica câte un articol despre candidații de pe fiecare circumscripție uninominală. Mai multe știri despre electorala 2019 găsiți la rubrica - alegeri - de pe portalul nostru.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0864 0.3582%
USD USD 17.9850 0.2330%
RUB RUB 0.2802 0.7914%
RON RON 4.2180 0.3092%
UAH UAH 0.6839 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile