Logo Realitatea.md

Fostul consilier municipal Oleg Cernei candidează la funcția de primar al localității de baștină din partea Blocului „ACUM” (VIDEO)

17 Septembrie 2019, 17:41 // Stiri

Fostul consilier municipal din Chișinău Oleg Cernei a decis să candideze la funcția de primar al localității sale de baștină Pepeni, raionul Sângerei. Acesta a fost înaintat de Blocul Electoral „ACUM Platforma DA și PAS”, fapt despre care a anunțat prin intermediul rețelelor de socializare.

Tot azi a fost înaintată și lista de consilieri locali din partea Blocului „ACUM”, printre aceștia fiind directorul liceului din localitate, mai mulți profesori ai aceleași instituții de învățământ, precum și șefa oficiului poștal.

„Cred că comuna Pepeni merită să facă o schimbare corectă pentru că nimeni din această echipă nu a fost niciodată în consiliul local. Deci, noi am respectat principiul că nu am propus niciun fost consilier. Este o echipă nouă care va reprezenta cu demnitate comuna Pepeni”, a declarat Oleg Cernei.

Totodată, acesta a precizat că echipa sa este susținută de „Guvernul Maiei Sandu, inclusiv de președintele Platformei DA, Andrei Năstase”. „Cred că o să avem câteva întâlniri cu prezența doamnei prim-ministru, care va avea vizite aici, la Pepeni. Plus, o să prezentăm programul de activitate a echipei de consilieri”, a mai spus Cernei.

„Transparență, competență și respect pentru oameni - acesta va fi sloganul nostru. Noi vrem o campanie corectă, cinstită și fără atac la persoană”, a conchis fostul consilier municipal.

Amintim că Oleg Cernei a fost consilier municipal în Consiliul Municipal Chișinău de mai multe ori, inițial ales pe lista Alianței „Moldova Noastră”, iar apoi pe lista Partidului Liberal.

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, acesta a candidat independent la funcția de deputat, dar nu a depășit pragul electoral de 2%. Nici la alegerile locale generale din 2015, când a candidat independent la funcția de consilier municipal nu a reușit să acumuleze numărul necesar de voturi.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6212 -0.5862%
USD USD 16.6303 0.0211%
RUB RUB 0.2215 -0.4494%
RON RON 4.0373 -0.5983%
UAH UAH 0.5908 -0.2869%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile