Logo Realitatea.md

Fostul director al Apă-Canal Chișinău, Constantin Becciev, vrea să fie restabilit în funcție și cere să i se achite prejudiciu moral (VIDEO)

23 Ianuarie 2017, 16:11 // Societate

Fostul director al întreprinderii Apă-Canal Chișinău, Constantin Becciev a atacat în instanța de judecată decizia prin care a fost destituit din funcție. Acesta cere să fie restabilit în funcție, să-i fie restituit salariul pentru lunile în care nu activat și să-i fie achitată un prejudiciu moral. 

„Constantin Becciev consideră că a fost concediat ilegal. Au fost admise o groază de încălcări pe care sper că instanța să le ia în considerare”, a declarat Oleg Efrim, avocatul fostului director al Apă-Canal Chișinău.

La rândul său, reprezentantul Apă-Canal Chișinău în instanță, Valeriu Bogdan, susține că Constantin Becciev a fost concediat în urma unui raport al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică cu privire la presupuse delapidări de la întreprindere, admise în perioada în care Becciev era la conducerea Apă-Canal Chișinău. În baza acestui raport, ulterior, Procuratura Anticorupție a inițiat o cauză penală pe numele lui Constantin Becciev. 

Proba privind urmărirea penală pe numele fostului director al Apă-Canal Chișinău a fost prezentată instanței însă, avocatul lui Constantin Becciev, Oleg Efrim a declarat că aceasta este irelevantă, or, potrivit apărătorului, acesta nu poate servi drept motiv pentru înlăturarea sa din funcție. 

De asemenea, azi, instanța a dispus ca actuala directoare a întreprinderii Apă-Canal Chișinău, Veronica Herța, să fie inclusă ca parte în acest proces. Directoarei Apă-Canal Chișinău i s-a acordat aproximativ o săptămâna pentru a se putea pregăti de următoarea ședință, timp în care aceasta trebuie să-și angajeze un avocat care să-i apere interesele.

Următoarea ședință de judecată a fost programată pentru data de 31 ianuarie.

Menționăm că în urma unui raport al Curții de Conturi, prezentat în luna august 2016, s-a constatat că la întreprinderea Apă-Canal Chișinău, la conducerea căreia se afla Constantin Becciev, ar exista un conflict de interese. Ulterior, Procuratura Anticorupție s-a autosesizat în privința datelor acestui raport și a dispus ca acest caz să fie investigat de Comisia Națională de Integritate (CNI). 

La aproximativ o lună după scandal, Veronica Herța a declarat că Constantin Becciev a solicitat concediu și că acesta va demisiona din inițiativă proprie. Potrivit juristului Apă-Canal Chișinău, Valeriu Bogdan, ordinul de concediu însă a fost semnat de către tehnic al întreprinderii, deși angajator este Consiliul de Administrație al Apă-Canal Chișinău, fapt ce a servit drept motiv ca acest ordin de concediu să fie anulat.

La câteva zile de la anunțul privind demisia lui Constantin Becciev, Veronica Herța, șefa Direcției finanțe, a fost numită în calitate de director interimar al întreprinderii Apă-Canal Chișinău

Vezi și:

Cum arată biroul directorului Apă-Canal Chișinău cu televizorul de 50 mii de lei și aparatul de cafea de 80 mii de lei (FOTO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1288 0.0353%
USD USD 18.6369 1.1331%
RUB RUB 0.2437 3.7905%
RON RON 4.1677 0.0312%
UAH UAH 0.6846 2.3471%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile