Logo Realitatea.md

FOTO - Ministrul Mediului: "Pericolul de INUNDAŢII pe râul Bîc a trecut. Cele mai mari stăvilare au fost înlăturate "

23 Aprilie 2017, 13:16 // Societate

Pericolul de inundații pe râul Bîc a trecut. Asta după ce pe parcursul zilei de ieri și alaltăieri, peste 150 de oameni, cu mai multe unități de tehnică, reprezentanți ai Ministerului Mediului, Ministerului de Interne, Ministerului Apărării și ai Primăriei Chișinău, au curățat râul de sutele de arbori doborâți de stihie, ce barau cursul apei, creând pericole de inundații. Anunțul a fost făcut de ministrul Mediului, Valeriu Munteanu.


Foto: Valeriu Munteanu/facebook.com

"De dimineață, împreună cu Igor Hâncu, directorul Agenției Apele Moldovei, am inspectat râul Bîc, de la stația de epurare Chișinău, până la lacul Ghidighici și putem constata cu certitudine că cele mai mari stăvilare au fost înlăturate, capacitatea de evacuare a apei crescut, astăzi râul curge deja în albia sa obișnuită, pericolul de inundații pe râul Bâc a trecut", a anunțat ministrul printre-o postare pe o reţea de socializare.

Valeriu Munteanu a mai declarat că reprezentanții de la Inspecția Ecologică Anenii Noi au verificat râul Bîc, de la ieșirea din Chișinău, până la vărsarea în Nistru (localitatea Gura-Bîcului), constatând, la fel, că nu există pericole de inundații.

Ministrul a anunțat că, în prezent, mai multe echipe, conduse de vice-ministrul mediului Igor Talmazan, șeful IES Valeriu Nani, șefii adjuncți ai Inspectoratului Ecologic de Stat, Valentin Vieru și Vadim Stângaci, șefii adjuncți ai Agenției Apele Moldovei, Radu Strătuță și Radu Cazacu, împreună cu șefii Inspecțiilor și Agențiilor Ecologice inspectează cele peste 4.000 de lacuri din republică, în vederea prevenirii pericolelor de inundații.

"Cu excepția câtorva lacuri, situația este normală. Acolo unde sunt sesizate probleme, sunt implicați și colegii de la Situații Excepționale pentru găsirea și aplicarea de soluții", a încheiat Valeriu Munteanu.

Foto: www.facebook.com/val.munteanu

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile