Logo Realitatea.md

(FOTO) A fost identificat suspectul ATACULUI din Florida! Acesta apare pe o înregistrare video realizată de camerele de supraveghere din aeroport

09 Ianuarie 2017, 12:38 // În lume

O înregistrare video postată de site-ul american TMZ îl arată pe presupusul autor al atacului comis vineri seară în aeroportul din Fort Lauderdale (statul american Florida) mergând calm în terminalul de sosiri, după care el scoate un pistol de la brâu și deschide focul asupra unor pasageri din apropiere, transmit Agerpres.ro.

Foto: rte.ie

Atacul s-a soldat cu cinci morți. Înregistrarea, cu o durată de 20 de secunde, a fost publicată sâmbătă și pare să fi fost realizată cu camerele video de supraveghere din aeroport. 

Pe înregistrare apare suspectul, Esteban Santiago (26 de ani), îmbrăcat într-un pulover albastru. El ține în mâna stângă o geantă, iar mâna dreaptă este liberă. Fără niciun avertisment, el scoate un pistol semiautomat cu calibru 9mm și începe să tragă asupra altor pasageri aflați în zona ridicării bagajelor de cală, persoane care însă nu apar pe înregistrare.

Pasagerii din apropiere, cuprinși de panică, încearcă să se ascundă, inclusiv în spatele cărucioarelor de bagaje. 

Esteban Santiago a fost arestat după ce a terminat muniția, iar autoritățile au declarat că el cooperează cu anchetatorii. Procurorii americani nu exclud pista unui atentat terorist și susțin că Santiago a recunoscut că atacul a fost plănuit și că a rezervat un bilet dus către Florida din locuința sa din statul Alaska. 

În documentele prezentate instanței de procuratura din Miami se arată că Santiago este acuzat de comiterea de acte de violență în incinta unui aeroport, folosirea unei arme de foc într-o infracțiune violentă și cauzarea de moarte prin folosirea unei arme de foc.

Suspectul urmează să compară în cursul zilei de luni în fața unui tribunal federal din Fort Lauderdale. Dacă va fi găsit vinovat, Esteban Santiago riscă pedeapsa capitală.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1510 -0.8170%
USD USD 16.4773 0.3019%
RUB RUB 0.2653 -1.3021%
RON RON 4.3263 -0.8230%
UAH UAH 0.6308 0.7024%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile