Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

(FOTO) A fost identificat suspectul ATACULUI din Florida! Acesta apare pe o înregistrare video realizată de camerele de supraveghere din aeroport

09 Ianuarie 2017, 12:38 // În lume

O înregistrare video postată de site-ul american TMZ îl arată pe presupusul autor al atacului comis vineri seară în aeroportul din Fort Lauderdale (statul american Florida) mergând calm în terminalul de sosiri, după care el scoate un pistol de la brâu și deschide focul asupra unor pasageri din apropiere, transmit Agerpres.ro.

Foto: rte.ie

Atacul s-a soldat cu cinci morți. Înregistrarea, cu o durată de 20 de secunde, a fost publicată sâmbătă și pare să fi fost realizată cu camerele video de supraveghere din aeroport. 

Pe înregistrare apare suspectul, Esteban Santiago (26 de ani), îmbrăcat într-un pulover albastru. El ține în mâna stângă o geantă, iar mâna dreaptă este liberă. Fără niciun avertisment, el scoate un pistol semiautomat cu calibru 9mm și începe să tragă asupra altor pasageri aflați în zona ridicării bagajelor de cală, persoane care însă nu apar pe înregistrare.

Pasagerii din apropiere, cuprinși de panică, încearcă să se ascundă, inclusiv în spatele cărucioarelor de bagaje. 

Esteban Santiago a fost arestat după ce a terminat muniția, iar autoritățile au declarat că el cooperează cu anchetatorii. Procurorii americani nu exclud pista unui atentat terorist și susțin că Santiago a recunoscut că atacul a fost plănuit și că a rezervat un bilet dus către Florida din locuința sa din statul Alaska. 

În documentele prezentate instanței de procuratura din Miami se arată că Santiago este acuzat de comiterea de acte de violență în incinta unui aeroport, folosirea unei arme de foc într-o infracțiune violentă și cauzarea de moarte prin folosirea unei arme de foc.

Suspectul urmează să compară în cursul zilei de luni în fața unui tribunal federal din Fort Lauderdale. Dacă va fi găsit vinovat, Esteban Santiago riscă pedeapsa capitală.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0030 -0.6936%
USD USD 17.9145 0.0771%
RUB RUB 0.2987 0.2013%
RON RON 4.5920 -0.9534%
UAH UAH 0.6968 0.1006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
16 aug, 15:44 //

Operațiune în centrul Capitalei! Ofițerii SIS au fost surprinși în acțiune în plină zi (FOTO, VIDEO)

14 aug, 18:29 //

Stomatologia cedează poziția de cea mai scumpă facultate din Moldova. Locul de frunte îl deține o altă specialitate de la USMF

14 aug, 16:39 //

Foto: Facebook/ Restaurant „Ecaterina” Intoxicația în masă la nunta de vinerea trecută: Administratorii restaurantului spun că vina o poartă rudele miresei

14 aug, 10:17 //

Bani necontabilizați, băuturi contrafăcute, prostituate și produse alimentare expirate, depistate în cluburile de noapte din Capitală (VIDEO)

13 aug, 14:42 //

Foto: Adelina Coste; sursa: adevarul.ro O deputată s-a stins din viață la vârsta de doar 51 de ani

13 aug, 10:45 //

Trei tineri din Băcioi, implicați într-un accident cumplit la Horești! Băieții sunt în stare gravă la spital, iar mașinile au fost făcute zob (FOTO)

14 aug, 09:30 //

Foto simbol 18 persoane s-au otrăvit cu mâncare la o nuntă, petrecută într-un restaurant din Chișinău. Printre aceștia, doi copii

17 aug, 08:00 //

Istoria de succes a Svetlanei Tabacari, după două mandate de primară în Scoreni! A închis gura lumii cu proiecte mari și rezultate semnificative - Reportaj VIDEO, FOTO

14 aug, 12:14 //

Foto simbol: PH-OnLine.ro Un autocar de pe ruta Chișinău-Ungheni s-a răsturnat la Călărași. În vehicul se aflau 40 de pasageri, 7 au fost transportați la spital

15 aug, 13:23 //

Conflict la Bulboaca! Iazurile care aparțin primarului au inundat localitatea, iar pagubele se preconizează a fi achitate tot din contul sătenilor (VIDEO, DOC)