Logo Realitatea.md

(FOTO) Ce a eliminat un pacient prin tuse? Cazul din SUA care a uimit lumea medicală

14 Decembrie 2018, 16:45 // În lume

O structură de un roșu aprins, ciudată, care seamănă cu un copac sau un coral, a fost eliminată prin tuse de către un pacient din SUA. Cazul a fost publicat în revista științifică The New England Journal of Medicine, fiind însoțit și de o fotografie, transmite Digi24.

Foto simbol: chemistanddruggist.co.uk

Multe publicații care au preluat poza au scris, în mod greșit, că ar fi o parte dintr-un plămân, pe care un pacient a eliminat-o prin tuse. Lucru imposibil să se întâmple.

De fapt, ciudata structură este… un cheag de sânge, eliminat într-adevăr prin tuse de un pacient care a ajuns la spital în stare critică, cu inima la un pas să cedeze. Acesta a fost internat la terapie intensivă și, după mai multe zile în care a eliminat din plămâni mici cheaguri, bărbatul a reușit să-i uimească pe medicii spitalului. Și asta pentru că probabilitate ca acest cheag uriaș să fie eliminat fără să se rupă era foarte mică.

Pacientul de 36 de ani a eliminat cheagul într-un ghem, au povestit medicii care s-au ocupat de caz. Iar atunci când doctorii au început, cu mare grijă, să-l desfacă, au observat că era atât de detaliat încât au putut stabili că s-a format în arborele bronșic drept și i-a luat forma.

Pacientul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită de medici, s-a aflat în grija chirurgului specializat în transplant și probleme pulmonare Georg Wieselthaler, din San Francisco, California.

„Am fost uluiți. Este o anomalie peste orice imaginație. Este foarte, foarte, foarte rar”, a mărturisit Wieselthaler.

Din fericire, pacientul a supraviețuit problemelor cardiace severe.

Citeste tot despre: caz șocant, cheag de sânge, SUA, tuse
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7527 -0.5142%
USD USD 17.6166 -0.4172%
RUB RUB 0.2797 -0.7100%
RON RON 4.1748 -0.4815%
UAH UAH 0.6762 -1.2558%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile