Logo Realitatea.md

(foto) O nouă unitate de salvatori şi pompieri a fost inaugurată în Zona de Securitate, după ce a fost renovată din temelii

29 Octombrie 2018, 13:10 // Societate

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI a inaugurat Unitatea de salvatori și pompieri Rezina. Remiza a fost dată în exploatare după ce a fost renovată din temelii. 

Foto dse.md

Prezentă la eveniment, viceprim-ministrul pentru reintegrare, Cristina Lesnic a menționat devotamentul și sacrificiul salvatorilor în misiunile de salvare și încrederea de care se bucură pompierii din partea societății. Oficialul a subliniat importanța remizei și a activității realizate de angajații IGSU.

La rândul său, șeful IGSU, Mihail Harabagiu a specificat că unitatea este una strategică și necesară, întrucât acordă asistență neîntârziată oamenilor raionului Rezina. Potrivit IGSU remiza de salvatori și pompieri din orașul Rezina a fost renovată datorită alocării resurselor din bugetul de stat, dar și a Programului activităților de reintegrare a țării.

Conform estimărilor efectuate pentru reconstrucția acesteia au fost utilizate trei milioane de lei. Unitatea urmează să asigure securitate în situații de risc pentru 47 mii de oameni, care sunt locuitorii a 40 de localități rurale și orașul Rezina.

Potrivit IGSU, unitățile de salvatori și pompieri renovate sunt o prerogativă pentru instituție, întrucât îmbunătățesc condițiile de muncă a celor care activează. În următoarea perioada urmează a fi inaugurate unități în raioanele Taraclia și Cahul.   

Citeste tot despre: IGSU, pompieri, Rezina, unitate de salvatori
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1545 0.0194%
USD USD 17.9087 0.4318%
RUB RUB 0.2800 1.0830%
RON RON 4.2325 -0.0213%
UAH UAH 0.6671 -0.2989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile