Logo Realitatea.md

(foto) Silvia Radu, întrevedere cu Raed Arafat: Vrea să preia experiențele bune și cunoștințele în domeniul situațiilor de urgență

21 Octombrie 2018, 13:28 // Societate

Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Silvia Radu și șeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu și-au exprimat intenția de a prelua experiențele și cunoștințele în domeniul situațiilor de urgență din România, în scop de a îmbunătăți activitatea Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. 

Foto: Facebook.com

Cei doi au mers la Bucureşti pentru a se întâlni cu Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din ţara vecină. 

”Vreau să preluăm toate experiențele bune, toate cunoștințele în domeniul situațiilor de urgență, altfel încât să îmbunătățim activitatea Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Vom intensifica colaborarea cu domnul Arafat, cu structurile similate din România, pentru a putea ajunge în scurt timp la performanțele pe care ei le-au obținut”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Silviei Radu.

De asemenea, Radu și Harabagiu au vizitat Centrul pentru Situații de Urgență din București.

”Aparatură modernă de ultimă generație, sisteme imformatice, proceduri de lucru bine stabilite, operativitate. Echipele lucrează integrat și astfel se obține un timp minim de intervenție. E un model în care SMURD și ambulanța colaborează pentru rezolvarea urgențelor medicale. E un model de urmat și pentru Moldova, ca SMURD și Centrul Național de Asistență Medicală Prespitalicească să lucreze și să coopereze pentru a ajunge mai repede la cetățenii care au nevoie de asistență medical”,a adăugat Radu.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9181 -1.0640%
USD USD 17.8918 0.0022%
RUB RUB 0.2761 -1.7088%
RON RON 4.1867 -0.9698%
UAH UAH 0.6726 0.4180%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile