Logo Realitatea.md

(FOTO) Ultramaraton cu peripeții! Participanții Rubicon au împins mașina polițiștilor, blocată în zăpadă. Urmărește traseul LIVE

09 Februarie 2018, 17:15 // SPORT

A fost dat startul celei mai tari curse din Moldova - Rubicon 2018, ștafeta ultramaraton de 500 de km și 55 ore. Sute de participanți au trecut linia de start și vor alerga fără pauză, timp de trei zile, traversând întreaga țară de la nord la sud. Astăzi, participanții Rubicon au fost surprinși cum împingeau, pentru a scoate din zapadă, o mașină a polițiștilor care îi însoțea.  

Startul a fost dat în scuarul primăriei din orașul Ocnița, la ora 11:00, după care traseul conitinuă în raioanele Dondușeni, Drochia, Bălți, Sîngerei, Telenești, Călărași, Strășeni, Chișinău, Ialoveni, Cimișlia, Basarabeasca, Găgăuzia și Taraclia. Alergătorii vor depăși distanța cu un tempou de 6:30, atât ziua, cât și noaptea, cursa fiind una de rezistență și nu competitivă.

Traseul este împărțit în 42 de etape, în fiecare raion fiind de la una până la cinci distanțe a câte 6-13 km. Alergătorii pot alege una sau mai multe etape, în orice raioane își doresc. Pentru depășirea distanței dintr-un anumit raion, sportivii primesc o insignă cu stema acestuia.

Trei zile de curse de alergare fără pauză prin raioanele Moldovei. Trei ani, pentru a parcurge întreaga ţară de la nord la sud şi de la est la vest. Traseele ștafetelor ultramaraton sunt construite în aşa fel încât în decurs de trei ani Rubicon să treacă prin toate raioanele Republicii Moldova, inclusiv regiunea transnistreană. În 2017, traseul a trecut prin raioanele de est ale țării, în acest an, alergătorii trec prin raioanele centrale, iar anul viitor, ștafeta ultramaraton va avea loc în raioanele de vest.

Scopul cursei este de a familiariza oamenii cu raioanele ţării, cultura acestora, istoria şi obiectivele turistice, de a dezvolta sportul pentru amatori în Republica Moldova, de a implica regiunile în viaţa sportivă a ţării și de a consolida cetățenii acesteia prin intermediul unei competiţii sportive de amploare.

Urmărește traseul LIVE 

FOTO: David Lutsyk

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3507 0.3178%
USD USD 17.4143 -0.5443%
RUB RUB 0.2721 0.1104%
RON RON 4.0695 0.2784%
UAH UAH 0.7026 -1.0980%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile