Logo Realitatea.md

(FOTO) Valerian Mânzat, în rolul unui șeic: Fostul avocat a redevenit ”vedetă” în… penitenciar

13 Iulie 2018, 21:30 // Societate

Penitenciarul nr.2 Lipcani a fost gazda festivalului interpenitenciar „Evantai Cultural”, preluând fanionul de la Penitenciarul nr.15 Cricova. Ghidați de angajații penitenciarului, 12 condamnați au prezentat un program cultural-artistic fructuos, cu repere istorice, demonstrând prin scenete, recitaluri de poezii și cântece tradițiile și valorile neamului. Printre cei care au jucat un scenariu bine regizat este și fostul avocat Valerian Mânzat, condamnat la nouă ani de închisoare, căruia i-a revenit rolul unui șeic (n.r. un rang tradițional în spațiul cultural arab, cu sensul inițial al cuvântului -veteran, bătrân, înțelept).

Mai multe imagini care redau ”atmosfera” spectacolului au fost publicate pe site-ul Administrației Naționale a Penitenciarelor, însă potrivit regulamentului, acestea sunt depersonalizate. Deschide.MD însă a obținut de la ANP o poză în care fața lui Mânzat nu este blurată.

Potrivit ANP, genericul evenimentului „Istoria neamului - bogăţia prezentului” a prezentat ”interes pentru persoanele private de libertate din custodia instituției, pregătindu-se intens și muncind asiduu la scenariu în care s-a pus accent pe memoria vie a istoriei și pe eroii neamului nostru”.

”Participanţii au demonstrat încă o dată că sunt talentaţi şi merită să se reîntoarcă în societate şi să înceapă o nouă viaţă, iar implicarea în astfel de activităţi îi determină să lupte pentru această încredere din partea societăţii.

Menirea activității a fost de a promova valorile sociale și culturale, a cultiva sentimentul de dragoste faţă de neam, istorie și artă, dar şi de a forma un comportament pozitiv, o atitudine civică corectă în mediul deţinuţilor”, se arată în comunicatul instituției.

Amintim că, Valerian Mânzat a fost condamnat la nouă ani de închisoare, fiind găsit vinovat de înscenarea unui accident rutier cu scopul de a obține bani din asigurare. În luna septembrie a anului trecut, Valerian Mînzat a fost transferat la Penitenciarul nr. 2 din localitatea Lipcani.

VEZI ȘI:

Cum se simte fostul „avocat-vedetă” Valerian Mânzat în închisoare și cum s-a adaptat la condiţii, după un an de detenţie

Curtea Supremă de Justiție a spus ultimul cuvânt în dosarul avocatului Valerian Mînzat

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.0000%
USD USD 17.1324 0.0000%
RUB RUB 0.2616 0.0000%
RON RON 4.0880 0.0000%
UAH UAH 0.6344 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile