Logo Realitatea.md

(foto/video) Ce a rămas după explozia puternică din Bologna. Autoritățile au deschis un dosar penal

07 August 2018, 11:23 // În lume

Orașul italian Bologna a fost zguduit, ieri, de o explozie puternică. O cisternă încărcată cu GPL a sărit în aer pe autostrada A14, în apropiere de aeroportul din oraș. Bilanțul provizoriu arată că o persoană și-a pierdut viața și circa 100 au fost rănite, în urma deflagrației. Corriere di Bologna scrie că cel decedat este șoferul cisternei. Între timp, autoritățile locale au anunțat că au deschis un dosar penal. 

Explozia a fost atât de puternică încât unda de șoc a spart geamurile clădirilor aflate în apropiere.

„Am crezut că a fost cutremur”, a povestit o persoană care locuiește într-un cartier al orașului Bologna, în apropiere de locul în care a avut loc explozia.

Deflagrația a fost atât de puternică încât o porțiune din autostradă s-a prăbușit. Mai multe locuințe au geamurile sparte, iar numeroase mașini au fost avariate.

Explozia puternică s-a produs în cartierul Borgo Panigale, în apropiere de aeroport din Bologna. În imagini se vede cum mingile de foc "zboară" şi se îndreaptă spre cer. 
Centura oraşului Bologna, care face parte din Autostrada A14, a fost închisă în urma accidentului rutier, în zonele Borgo Panigale, Emilia şi Caduti di Amola. Din cauza accidentului, s-au format coloane de maşini pe câţiva kilometri la periferia oraşului Bologna. 

Citeste tot despre: Bologna, explozie Bologna, Italia
CURS VALUTAR BNM
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile