Logo Realitatea.md

(foto/video) Dramă fără margini: Cadavrele moldovenilor decedați în accidentul de la Kaluga au fost aduse acasă

08 August 2018, 14:59 // Societate

Corpurile neînsuflețite ale victimelor accidentului tragic din regiunea Kaluga, Federația Rusă, au ajuns astăzi în Republica Moldova. Șase moldoveni decedați în accidentul rutier au fost aduși acasă, cu ajutorul Inspectoratului General al Situațiilor de Urgență (IGSU) în comun cu o companie specializată.   

Foto: IGSU

Autovehiculul specializat pentru transportarea cadavrelor a intrat pe teritoriul companiei contractate în dimineața zilei de miercuri, fiind așteptat deja de rudele îndurerate ale moldovenilor decedați.

Conducerea Inspectoratului, în frunte cu general-maior Mihail Harabagiu a venit la sediul campaniei de servicii funerare pentru a transmite sincere condoleanțe rudelor și prietenilor victimelor accidentului și să mulțumească colegilor implicați pentru suportul acordat în repatrierea cadavrelor.

Echipa de psihologi profesionaliști din cadrul IGSU și echipajele SMURD au acordat ajutorul necesar. Conform datelor IGSU, corpurile neînsuflețite vor fi preluate de rudele de la sediul campaniei de servicii funerare, după care vor fi înmormântate în localitatea de baștină.

Amintim că în urma accidentului rutier produs la data de 4 august 2018 în regiunea Kaluga, Federația Rusă, și-au pierdut viața 6 cetățeni ai Republicii Moldova, iar 8 au fost internați la spitalul Sukhinichi cu diverse traumatisme

Totodată, cele patru persoane externate în ziua de ieri vor ajunge în capitală cu o cursă de tren Moscova – Chișinău, fiind supravegheați de angajații SMURD. Celelalte patru victime ale accidentului vor continua tratamentul în Federația Rusă, până când medicii vor lua decizia de externare a acestora.

CITEȘTE ȘI:

Patru victime ale tragicului accident din Kaluga vor fi externate și aduse acasă, alte patru - rămân internate în Rusia

Imagini video cu momentul producerii tragicului accident în Federația Rusă unde și-au piedut viața 6 moldoveni (VIDEO)

Cheltuielile de repatriere a celor 6 cetățeni moldoveni decedați la Kaluga vor fi acoperite de Guvern. Premierul a cerut IGSU să meargă în Rusia

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7540 0.9552%
USD USD 17.7948 1.0144%
RUB RUB 0.2699 2.5066%
RON RON 4.1785 1.0105%
UAH UAH 0.7084 1.1422%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile