Logo Realitatea.md

(FOTO/VIDEO) Igor Dodon a înmânat ”înalte distincții” de stat unui grup de cetățeni, printre care și propriul consilier

02 Noiembrie 2018, 16:00 // Actualitate

Președintele Igor Dodon a înmânat astăzi distincții de stat unui grup de cetățeni ai Republicii Moldova, în conformitate cu decretele pe care le-a semnat anterior. Printre cei care s-a învrednicit cu Medalia ”Meritul Civic” este și Maxim Lebedinschi, consilierul lui Igor Dodon. Distincția i-a fost oferită pentru muncă îndelungată și prodigioasă în domeniul jurisprudenței, merite în promovarea principiilor fundamentale ale statului de drept și contribuție la apărarea drepturilor, libertăților și intereselor legitime și constituționale ale cetățenilor”. 

Foto: Facebook.com/Igor Dodon

“Maxim, ești un profesionist energic și responsabil, un coleg bun și prieten adevărat. Ne bucurăm pentru aprecierea meritelor tale!”, a scris deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea pe rețelele de socializare.

De asemenea, Lebedinschi a fost felicitat și încurajat de mai mulți internauți pe pagina sa de Facebook.

În cadrul unei ceremonii oficiale la Reședința de Stat, șeful statului a conferit ordine și medalii unor cetățeni care au activat în diverse domenii, iar pe parcursul anilor s-au remarcat prin muncă îndelungată şi prodigioasă.

”Persoanele respective sunt simpli cetățeni ai Republicii Moldova care contribuie zilnic la dezvoltarea și prosperarea statului nostru”, a menționat Igor Dodon.

De asemenea, președintele le-a mulțumit tuturor pentru munca imensă şi răbdarea de care dau dovadă zi de zi, pentru activitate și dedicație profesională, dorindu-le inspirație și succes în continuare.

”Ordin de Onoare” au primit:

  • Grigore Fiodorov, conferențiar universitare la Universitatea de Studii Politice și Economice Europene ”Constantin Stere”;
  • Fiodor Gagauz, deputat din partea PSRM în Parlamentul R. Moldova.

Ordinul „Gloria Muncii” au primit:

  • Dumitru Bevza, avocat în Biroul Asociat de Avocați „Comrat”
  • Nina Cernat, judecător la Curtea de Apel Chișinău ;
  • Raisa Guzun, pensionară al organelor Procuraturii;
  • Vasile Șchiopu, președinte al Judecătorii Ungheni.

Titlul onorific „Om Emerit” a primit: Dumitru Postovan, președinte al Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă Camera de Comerț și Industrie a R. Moldova.

Ordinul de „Artist al poporului”:

  • Lidia Botezatu, solista trupei Noroc
  • Olga Ciolacu, interpretă de muzică ușoară și populară din Republica Moldova. 

 

(click pentru a mări imaginea)

Realitatea.md menționează că anterior, mai mulți veterani, medici, preoți, interpreți și alții s-au ales cu distincții de stat din partea președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1545 0.0194%
USD USD 17.9087 0.4318%
RUB RUB 0.2800 1.0830%
RON RON 4.2325 -0.0213%
UAH UAH 0.6671 -0.2989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile