Logo Realitatea.md

Fracțiunea PL din CMC sesizează o ilegalitate la o decizie aprobată de Consiliu la ședința trecută! Liberalii au părăsit sala de ședințe (VIDEO)

13 Martie 2018, 11:49 // Actualitate

Membrii fracțiunii Partidului Liberal din Consiliul Municipal Chișinău susțin că un proiect de decizie, aprobat de Consiliu la ședința trecută, a fost modificat ulterior. Este vorba despre proiectul privind restructurarea Direcției generale educație, tineret și sport. 

Embed:

Potrivit președintelui fracțiunii PL, Ion Cebanu, au fost făcute modificări la punctul cinci din decizie: „Am consultat stenograma și la proiect nu au fost făcute propuneri, doar domana Eugenia (n.r. Eugenia Ceban) a avut o propunere privitoare la șefii adjuncți, dar în proiectul deja aprobat, punctul cinci e cu totul altul. Domnule secretar, cine v-a dat dreptul să băgați în proiectul aprobat ceea ce vreți voi?”, a declarat Ion Cebanu. 

Liberalul a cerut implicarea Cancelariei de Stat. De asemenea, ei au solicitat să se încheie această ședință și să fie convocată o nouă ședință și au părăsit sala în semn de protest. 

La rândul său, consilierul PCRM Vasile Chirtoca a propus să se facă o comisie care să verifice această informație, iar consiliera PSRM Eugenia Ceban a cerut ca șefa interimară a DGETS Viorica Negrei să fie concediată, pentru că ea ar fi vinovată de modificările ulteriore care s-ar fi făcut la proiect. 

Totuși, Consiliul are cvorum, iar ședința de azi continuă

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5319 -0.6020%
USD USD 17.2703 0.1229%
RUB RUB 0.2682 -0.8503%
RON RON 4.1084 -0.5687%
UAH UAH 0.6415 1.2149%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile