Logo Realitatea.md

Funcționarii publici pot solicita de ASTĂZI compensații pentru Prima Casă. Regulamentul a fost publicat în Monitorul Oficial

22 Iunie 2018, 11:16 // Economie

Angajații din sectorul public pot solicita, începînd cu ziua de astăzi, compensații în cadrul Programului de stat „Prima casă”. Regulamentul privind modul de acordare a compensaţiilor în cadrul Programului de stat „Prima casă” a fost publicat astăzi, 22 iunie curent în Monitorul Oficial. Astfel, statul va compensa acestora 50% din creditul ipotecar luat pentru procurarea locuinței care nu va depăși costul de 600 mii lei.

Foto simbol: 2lo.co

Potrivit Regulamentului, de compensaţii vor putea beneficia angajații autorităţilor și instituţiilor publice finanţate integral din bugetul public naţional, ai instituţiilor medico-sanitare publice și ai celor de învăţământ superior de stat cu autonomie financiară, care activează de cel puţin un an în sectorul public și care nu au primit sancțiuni disciplinare la locul de muncă.

Suma totală a compensației va fi distribuită pentru 25 de ani (300 luni) și va fi acordată lunar până la finalizarea perioadei de rambursare a creditului ipotecar. În cazul achitării anticipate a creditului, oferirea compensaţiei va fi sistată din momentul plății de către beneficiar a ultimei rate.

Înregistrarea cererilor de acordare a compensaţiilor va fi făcută prin intermediul unui registru online, disponibil pe pagina web www.primacasa.gov.md, compartimentul Compensații Prima Casă.

Pentru acordarea compensațiilor în cadrul Programului „Prima casă 2” în bugetul pentru anul 2018, sunt prevăzute 20 milioane de lei.

Până în prezent, de programul „Prima casă” au beneficiat 146 de persoane, suma garanțiilor acordate depășind 35 de milioane de lei. Prin programul „Prima Casă” pot fi procurate doar locuințe finisate, date în exploatare și înregistrate în Registrul bunurilor imobile.

VEZI ȘI:

Statul va compensa angajaților din serviciul public jumătate din creditul luat pentru procurarea locuinței în cadrul Programului „Prima casă”

Citeste tot despre: funcţionari publici, Guvern, Prima Casă
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 -0.4999%
USD USD 17.1322 0.0041%
RUB RUB 0.2559 -1.8788%
RON RON 4.0703 -0.4963%
UAH UAH 0.6291 -0.4904%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile