Logo Realitatea.md

Gamurari, despre decizia categorică a lui Dodon: „Este un gest populist. Ultima lui încercare de a salva relația cu Rusia”

07 Decembrie 2017, 15:57 // Politica

După ce Igor Dodon a declarat că nu va promulga „în niciun caz” proiectul de lege privind combaterea propagandei ruse din Republica Moldova, Partidul Democrat, care a fost și autor al proiectului, susține că decizia lui Dodon este încă un gest populist și o manifestare a dragostei față de Federația Rusă. Declarația a fost făcută pentru Realitatea.md de către purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari.

„Partidul Democrat a luat act de cunoștință privind acest subiect. Astfel, considerăm că declarația lui Igor Dodon este un gest populist. Aceasta este ultima lui încercare de a păstra relația cu Federația Rusă”, a declarat Gamurari.

Acesta a subliniat că în cazul în care Igor Dodon nu va promulga legea privind propaganda rusă, Partidul Democrat o va propune spre promulgare și a doua oară.

Atunci va fi nevoit să semneze proiectul de lege! Știm cu toții ce se întâmplă atunci când președintele încalcă Constituția”, a menționat purtătorul de cuvânt al PD.

De menționat că Igor Dodon, acum o oră, a declarat într-o postare pe rețele de socializare că proiectul de lege respectiv este „nu doar un act aflat în contradicție cu toate normele europene ce vizează libertatea cuvîntului şi libertatea de exprimare și cu dispozițiile constituționale privind dreptul la acces la informaţie, dar şi o demonstrare a incapacităţii totale a Guvernului şi a majorităţii parlamentare în faţa poporului”

Realitatea.md amintește că Parlamentul Republicii Moldova au votat astăzi, în timpul ședinței, în prima și a doua lectură proiectul de lege cu privire la modificarea și completarea Codului Audiovizualului, care prevede măsuri de prevenire și combatere a propagandei ruse, precum și securizarea spațiului informațional.

CITEȘTE ȘI:

PCRM a părăsit sala de ședințe a Parlamentului în semn de protest față de proiectul de lege cu privire la combaterea propagandei ruse

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2560 -0.3002%
USD USD 16.4677 0.2435%
RUB RUB 0.2681 -0.2604%
RON RON 4.3476 -0.3347%
UAH UAH 0.6290 0.4151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile