Logo Realitatea.md

Gardienii unei agenții de pază nu țin cont de lege? Au rănit două persoane în afara orelor de lucru

10 Februarie 2018, 13:18 // Societate

Un bărbat a fost transportat ieri la Spitalul de Urgenţă, cu o rană în regiunea ochiului drept, iar altul  s-a ales cu o rană la umăr, după ce au fost împușcați cu o armă pneumatică de un gardian al companiei particulare de pază „DVS Service”, care se afla în afara orelor de lucru.

Foto: poliția.md

Potrivit poliției, totul s-a întâmplat ieri seara, la ora 17.56, când că doi gardieni ai companiei de pază, în afara orelor de serviciu, fiind în uniformă de serviciu şi, ambii în stare de ebrietate, au iniţiat un conflict cu un șofer, care trecând pe alături l-a atins pe unul din ei cu oglinda automobilului.

În rezultat, unul dintre gardieni, având asupra sa un pistol pneumatic personal de model „KWC”, cal. 4,5 mm, a efectuat mai multe împuşcături în direcţia șoferului, provocându-i dureri fizice în regiunea umărului. De asemenea, gardianul a efectuat o împuşcătură și în direcţia pasagerului, provocându-i o traumă în regiunea ochiului drept, fiind transportat la Spitalul de Urgenţă.

Conform evidenţelor oficiale şi dosarelor de supraveghere a DGSP, gardianul care a tras focuri de armă nu figurează ca posesor de armă şi nu deţine armă de serviciu. Stabilirea provenienţei pistolului pneumatic, ridicat în cadrul cercetării la faţa locului, nu a fost posibilă, deoarece persoana vizată a refuzat să dea explicaţii în acest sens. Pistolul confiscat se păstrează în IP Botanica.

Ajunși la fața locului, un echipaj de poliție, a depistat că un alt gardian al „DVS Service” , în afara serviciului, în ţinută civilă, fără armă, care locuind în preajma locului incidentului a venit să întâmpine colegii de serviciu. Ca urmare, în cadrul măsurilor întreprinse s-a stabilit că gardianul activează timp de 8 luni și nu a trecut cursurile de pregătire iniţială pentru a activa în calitate de gardian. El urma să frecventeze cursurile respective în luna martie curent. Acesta dispune de armă de serviciu de model „Baikal 442”, cal. 9 mm, pe care nu o deţinea asupra sa în timpul conflictului.  

Pe cazul dat, oamenii legii, au pornit o urmărire penală, pentru a fi stabilite toate circumstanţele producerii incidentului. Cei doi bănuiţi au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore, iar al treilea gardian, care s-a alăturat grupului, a fost audiat în calitate de martor.

Potrivit conducerii organizaţiei particulare de pază „DVS Service”, gardienii implicaţi în conflict urmează a fi concediaţi de la serviciu. Totodată, poliția s-a autosesizat  și va iniția un control al activităţii „DVS Service”, la compartimentul - respectarea legislaţiei privind activitatea particulară de pază.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3301 -1.1203%
USD USD 16.6631 -0.1145%
RUB RUB 0.2622 -1.6873%
RON RON 4.1508 -1.0866%
UAH UAH 0.6307 -0.7553%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile