Logo Realitatea.md

George Mocanu și Bogdan-Ionel Rodeanu au anunțat obiectivele perioadei imediat următoare a Comisiei Comune pentru Integrare Europeană (VIDEO)

11 Iunie 2018, 14:39 // Politica

Copreședinții Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României, George Mocanu și Bogdan-Ionel Rodeanu, au anunțat obiectivele specifice pentru perioada imediat următoare, după desfășurarea ședinței Comisiei Comune. Anunțul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă.

Foto: parlament.md

Este vorba despre înaintarea demersurilor privind urgentarea finalizării proiectelor de interconectare a Moldovei la piața energetică europeană, dezvoltarea cooperării în domeniul construcției şi modernizării infrastructurii de transport, sporirea eficienței mecanismelor de control în punctele de trecere a frontierei în vederea fluidizării fluxurilor de persoane, mijloace de transport și mărfuri. Anunțul a fost făcut astăzi de către cei doi oficiali, în cadrul unui briefing de presă, după ședința Comisiei Comune.

Totodată, Copreședinții Comisiei Comune au declarat că, membrii Comisiei pledează pentru un dialog parlamentar intensificat între comisiile parlamentare cu domenii de activitate similare, care vor aborda agenda comună și perspectivele relației bilaterale, evaluând periodic angajamentele politice asumate de către ambele state, precum și prioritățile comune de acțiune și modalitățile de coordonare și intensificare a cooperării în contextul parcursului european al Republicii Moldova.

Potrivit agendei, delegația Parlamentului României la Comisia Comună pentru Integrare Europeană a avut, în dimineața zilei, o întrevedere cu Președintele Parlamentului Andrian Candu. În după-amiaza zilei, parlamentarii români vor discuta cu deputații din Comisia economie, buget și finanțe, Comisia politică externă și integrare europeană, Comisia protecție socială, sănătate și familie. De asemenea, delegația română va mai purta discuții cu oficiali de la Guvern și vor vizita o serie de instituții de menire socială și culturală, renovate cu sprijinul financiar al Guvernului României.

De menționat că, reprezentanții Comisiei Comune pentru Integrare Europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României se întrunește de două ori pe an, în sesiuni de lucru, alternativ, la București și Chișinău. Ultima reuniune a avut loc la București, în perioada 20-21 noiembrie 2017. 

VEZI ȘI:

Comisia Comună pentru Integrare Europeană a Parlamentului Moldovei și României au semnat o declarație. Ce prevede aceasta (FOTO)

Andrian Candu la întrevederea cu parlamentarii din România: „Noi simțim suportul României în fiecare zi” (FOTO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6067 -0.4903%
USD USD 16.9747 -0.0853%
RUB RUB 0.2589 0.0386%
RON RON 4.2017 -0.4737%
UAH UAH 0.6081 0.0823%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile