Logo Realitatea.md

Gheorghe Cavcaliuc, despre acțiunile protestatarilor: ”Este regretabil că recurg la blocarea drumului și creează incomodități” (VIDEO)

06 Iunie 2018, 17:13 // Actualitate

În a doua parte a zilei de astăzi, circulația rutieră pe bulevardul Ștefan cel Mare la intersecția cu strada Pușkin a fost sistată pentru scurt timp de către șoferii care au protestat în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Protestul a început pașnic, dar la un moment dat, manifestanții au blocat bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, intersecție cu strada Pușkin, drept acțiune de protest față de majorarea tarifelor la carburanți. Poliția i-a îndemnat să protesteze pe cale pașnică și să execute cerințele legale ale polițiștilor.  

Embed:

Gheorghe Cavcaliuc, şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei al MAI a declarat că nimeni nu îi împiedică pe protestatari să-și exercite dreptul la libera exprimare, doar că nu trebuie să creeze incomodități pentru locuitorii Capitalei.

”Este regretabil că persoanele recurg la astfel de măsuri de blocare a drumului. Este o incomoditate creată locuitorilor Capitalei și oaspeților Chișinăului. Mai mult, acest lucru aduce dificultăți serviciilor de urgență, cum ar fi Poliția, Serviciul de Salvatori și Pompieri. Uneori mașinile speciale sunt nevoite să ocolească PMAN atunci când au unele chemări. Față de prima zi de protest, astăzi s-au prezentat și câțiva organizatori care au fost informați despre acțiunile pe care urmează să le întreprindă, despre respectarea legislației și alte aspecte. Noi îi chemăm să protesteze pașnic, dar în același timp să nu creeze dificultăți în trafic”, spune Cavcaliuc.

Fiind întrebat dacă șoferii care au blocat astăzi străzile vor fi pedepsiți, Gheorghe Cavcaliuc a declarat că deocamdată nu poate să se expună asupra acestui subiect. ”Acțiunile protestatarilor au fost fixate așa cum face Poliția de fiecare dată conform legislației, acestea urmează să fie calificate, după care să fie dată o apreciere”.

Menționăm că la protestul de azi au participat în jur de 90 de automobile, iar la acțiunea de sâmbătă – 250.

Astăzi, în fața protestatarilor au ieșit reprezentanți ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, inclusiv și ministrul Chiril Gaburici. Acesta le-a propus manifestanților să se întâlnească mâine și să discute cu responsabili de la Agenția Națională pentru Reglementarea în Energetică. 

Protestatarii au venit cu o petiție și au declarat că nu vor înceta să manifeste până când nu va fi luată o decizie în privința ieftinirii carburanților. 

VEZI ȘI:

(UPDATE) Protestatarii spun că nu vor înceta să manifeste. Gaburici i-a invitat la o discuție cu cei de la ANRE (FOTO/VIDEO)

Guvernul a venit cu o reacție referitor la protestul șoferilor, care au blocat bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt (DOC) 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5576 0.5083%
USD USD 17.2246 0.1989%
RUB RUB 0.2678 1.7477%
RON RON 4.1103 0.4472%
UAH UAH 0.6337 -0.3773%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile