Logo Realitatea.md

Ghilețchi spune că nu are nicio legătură cu faptul că secții de votare pentru diaspora din SUA au fost amenajate lângă bisericile baptiste

12 Februarie 2019, 08:47 // Alegeri

Vicepreședintele Parlamentului și candidatul independent la funcția de deputat pentru circumscripția nr. 51 – SUA și Canada, Valeriu Ghilețchi, a infirmat că are vreo legătură cu faptul că secții de votare pentru diaspora de acolo au fost amenajate în preajma bisericilor baptiste.

Candidatul la funcția de deputat pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 a mai dat de înțeles că este vorba despre un atac mediatic în adresa sa și a comunității creștine din care face parte.

Mai mult, potrivit politicianului, este vorba despre o situație obișnuită în State, aducând câteva exemple într-o secvență video publicată pe contul său de Facebook.

Fake News Maker

Cinci falsuri (!) în așa zisa investigație a publicației NewsMaker. Este mult prea evident că avem de a face cu un atac mediatic atât în adresa mea, cât și în adresa comunitații creștine din care fac parte. Avem toate elementele unei campanii de manipulare și dezinformare, și, ceea ce este mult mai grav, o acțiune premeditată de incitare la ură și vrajbă religioasă. În acest context, fac un apel către organele competente să intervină pentru a stopa aceste acțiuni care încalcă flagrant cadrul legal. Totodată, mă adresez către toți alegătorii din Circumscripția 51 să nu se lase intimidați, să fie uniți și să participe masiv pe 24 februarie la alegeri ca să învingem și să ne apărăm drepturile fundamentale care ne sunt amenințate de către unele forțe ultra liberale și anti creștine.

Publicată de Valeriu Ghileţchi pe Duminică, 10 februarie 2019

Valeriu Ghilețchi a făcut referire la investigația newsmaker.md. Jurnaliștii portalului cu pricina au scris că cel puțin opt secții de votare din cele 12 care vor fi deschise în SUA pentru cetățenii moldoveni vor fi amenajate în preajma bisericilor baptiste.

Realitatea.md amintește că politicianul candidează cu nr.4 pe listă.

Pe aceeași circumscripție uninominală, au fost înregistrați în cursa electorală și următorii candidați: Gheorghe Moroșanu de la PDM (nr.1); Gaik Vartanean de la PSRM (nr.2); Viorel Savva, candidat independent (nr.3); Rodica Rusu de la Partidul ȘOR (nr.5); Alexandrin Patron, candidat independent (nr.6); Gheorghi Grozav, candidat independent (nr.7); Dumitru Alaiba de la Blocul electoral ACUM DA PAS (nr.8); Valentin Ganea, candidat independent (nr.9); Oleg Bînzar, candidat independent (nr.10); Roman Palancica, candidat independent (nr.11) și Ana Vasilachi, candidată independentă (nr.12).

CITEȘTE ȘI:

Valeriu Ghilețchi, decis cu cine va face coaliție în viitorul Parlament, dacă va fi necesar

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7985 0.2253%
USD USD 17.8856 0.5103%
RUB RUB 0.2723 0.8892%
RON RON 4.1887 0.2441%
UAH UAH 0.7156 1.0164%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile