Logo Realitatea.md

Ghimpu, Voronin și Candu, schimb de glume ASCUȚITE în Parlament: „Dacă spuneți că eu sunt bolnav, înseamnă că Dvs. sunteți bolnav!” (VIDEO)

13 Iulie 2018, 11:05 // Politica

Chiar dacă pentru cei superstițioși, ziua de vineri, data de 13, are o semnificație negativă, deputații nu par a crede în superstiții. Ședința a început cu glume și discuții mai aprinse între președintele PCRM Vladimir Voronin, liderul PL Mihai Ghimpu și președintele Parlamentului Andrian Candu, care au stârnit zâmbetele parlamentarilor.

Embed:

După ce în cadrul ședinței de ieri, Mihai Ghimpu a provocat râsete printre deputați folosind expresia „brigadă” vorbind despre guvernare, astăzi deputatul a decis să vină cu definiția lexemului. 

„Nu am înțeles ieri la care brigadă vă referiți!”, a menționat Candu. 

„Desigur că la brigada democraților mă gândesc, și la ei m-am referit!”, a explicat Ghimpu, după ce a primit și o glumă din partea președintelui Legislativului: „...pentru că este un mixt între meseriași și o bună organizare militară”. 

De la o declarație la adresa lui Ghimpu nu s-a putut abține nici Voronin: „Eu am o propunere! De fiecare dată când doriți să introduceți microfonul lui Ghimpu, verificați dacă este conectat la computatorul din cap!”. 

„Mă întreb cum cetățenii și-auj permis să aibă așa un președinte ca Voronin și acum deputat. E foarte regretabil că la noi lupta pentru idee a trecut cu lupta împotriva unei persoane. Încep a inventa ca pe timpul URSS. Asta înseamnă că nu au avut niciodată o substanță și niciodată nu au înțeles ce înseamnă democrația. Dacă sunteți fixat pe ideea că eu sunt bolnav, înseamnă că Dvs. sunteți bolnav”, a ținut să-i răspundă liderul PL.

De menționat că după ce deputatul liberal Ion Apostol i-a cerut lui Candu să demonstreze imparțialitate, președintele Parlamentului i-a făcut o avertizare lui Voronin, făcândul pe deputatul comunist să râdă cu poftă. 

„De ce râdeți?! Am un cartonaș galben!”, a glumit Andrian Candu. 

Amintim că aceasta nu este prima dată când cetățenii urmăresc un asemenea schimb de replici dintre Mihai Ghimpu și Vladimir Voronin. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6067 -0.4903%
USD USD 16.9747 -0.0853%
RUB RUB 0.2589 0.0386%
RON RON 4.2017 -0.4737%
UAH UAH 0.6081 0.0823%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile