Logo Realitatea.md

Ghimpu, Voronin și Candu, schimb de glume ASCUȚITE în Parlament: „Dacă spuneți că eu sunt bolnav, înseamnă că Dvs. sunteți bolnav!” (VIDEO)

13 Iulie 2018, 11:05 // Politica

Chiar dacă pentru cei superstițioși, ziua de vineri, data de 13, are o semnificație negativă, deputații nu par a crede în superstiții. Ședința a început cu glume și discuții mai aprinse între președintele PCRM Vladimir Voronin, liderul PL Mihai Ghimpu și președintele Parlamentului Andrian Candu, care au stârnit zâmbetele parlamentarilor.

Embed:

După ce în cadrul ședinței de ieri, Mihai Ghimpu a provocat râsete printre deputați folosind expresia „brigadă” vorbind despre guvernare, astăzi deputatul a decis să vină cu definiția lexemului. 

„Nu am înțeles ieri la care brigadă vă referiți!”, a menționat Candu. 

„Desigur că la brigada democraților mă gândesc, și la ei m-am referit!”, a explicat Ghimpu, după ce a primit și o glumă din partea președintelui Legislativului: „...pentru că este un mixt între meseriași și o bună organizare militară”. 

De la o declarație la adresa lui Ghimpu nu s-a putut abține nici Voronin: „Eu am o propunere! De fiecare dată când doriți să introduceți microfonul lui Ghimpu, verificați dacă este conectat la computatorul din cap!”. 

„Mă întreb cum cetățenii și-auj permis să aibă așa un președinte ca Voronin și acum deputat. E foarte regretabil că la noi lupta pentru idee a trecut cu lupta împotriva unei persoane. Încep a inventa ca pe timpul URSS. Asta înseamnă că nu au avut niciodată o substanță și niciodată nu au înțeles ce înseamnă democrația. Dacă sunteți fixat pe ideea că eu sunt bolnav, înseamnă că Dvs. sunteți bolnav”, a ținut să-i răspundă liderul PL.

De menționat că după ce deputatul liberal Ion Apostol i-a cerut lui Candu să demonstreze imparțialitate, președintele Parlamentului i-a făcut o avertizare lui Voronin, făcândul pe deputatul comunist să râdă cu poftă. 

„De ce râdeți?! Am un cartonaș galben!”, a glumit Andrian Candu. 

Amintim că aceasta nu este prima dată când cetățenii urmăresc un asemenea schimb de replici dintre Mihai Ghimpu și Vladimir Voronin. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4419 0.0000%
USD USD 17.1324 0.0000%
RUB RUB 0.2616 0.0000%
RON RON 4.0880 0.0000%
UAH UAH 0.6344 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile