Logo Realitatea.md Logo Realitatea.md RU

Ghimpu: Șalaru a trimis cererea de a ieși din PL doar conducerii Facebook! El a profita de patid și acum face valuri (VIDEO)

10 Ianuarie 2017, 12:39 // Politica

Mihai Ghimpu a comentat astăzi decizia lui Anatol Șalaru de a părăsi Partidul Liberal. Președitele PL afirmă că acesta „nu a fost niciodată membru al partidului, a fost departe de interesele partidului, a profita de el și acum face valuri”.

Foto: realitatea.md

„Când i-am oferit funcția de ministru al Transportului, apoi al Apărării, atunci nu zicea că PL e un SRL? Să facă valuri mai departe. Noi avem lucruri concrete de făcut. Ne-am asumat o cauză: unirea Republicii Moldova cu România și acesta este obiectului principal al Partidului Liberal. Cine se împotrivește, să plece, dacă nu-i place - să plece în altă parte”, a declarat Ghimpu.

Potrivit lui, Anatol Șalaru nu a trimis o cerere oficială către Partidul Liberal.

„A trimis cererea conducerii Facebook-ului, nouă nu ne-a trimis-o. Dacă va veni o cerere, va decide organizația dacă să o accepte. Dar încă nu a venit și nu va veni. Eu am preluat partidul acesta doar ștampila. Să nu se laude că a fost fondator, măcăr un creion să fi adus în partid. Îmi displac oamenii care încearcă să meargă prin copaci. Anatol Șalaru n-a vorbit până anul trecut de politică, din 90 încoace. Să vedem ce a făcut el și ce am făcut eu. Dacă partidul era la pământ, nu eram aici. El nu a putut ridica un partid, dar nu să unească toate partidele. Dacă vrea să-și facă partid, s-o facă, dar să nu încurce la alții. Nu a contribuit la ridicarea acestui partid când era într-o situație dificilă, delicată, și în loc să ajuți0 tu ai băgat cuțitul în spate”, a menționat Ghimpu.

Realitatea.md amintește că ieri, fostul ministru al Apărării Anatol Șalaru a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că părăsește Partidul Liberal, pe care l-a fondat în urmă cu 24 de ani, din cauza „administrării după bunul plac al lui Mihai Ghimpu”. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.0030 -0.6936%
USD USD 17.9145 0.0771%
RUB RUB 0.2987 0.2013%
RON RON 4.5920 -0.9534%
UAH UAH 0.6968 0.1006%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
16 aug, 15:44 //

Operațiune în centrul Capitalei! Ofițerii SIS au fost surprinși în acțiune în plină zi (FOTO, VIDEO)

14 aug, 18:29 //

Stomatologia cedează poziția de cea mai scumpă facultate din Moldova. Locul de frunte îl deține o altă specialitate de la USMF

14 aug, 16:39 //

Foto: Facebook/ Restaurant „Ecaterina” Intoxicația în masă la nunta de vinerea trecută: Administratorii restaurantului spun că vina o poartă rudele miresei

14 aug, 10:17 //

Bani necontabilizați, băuturi contrafăcute, prostituate și produse alimentare expirate, depistate în cluburile de noapte din Capitală (VIDEO)

14 aug, 09:30 //

Foto simbol 18 persoane s-au otrăvit cu mâncare la o nuntă, petrecută într-un restaurant din Chișinău. Printre aceștia, doi copii

17 aug, 08:00 //

Istoria de succes a Svetlanei Tabacari, după două mandate de primară în Scoreni! A închis gura lumii cu proiecte mari și rezultate semnificative - Reportaj VIDEO, FOTO

18 aug, 17:07 //

Foto: politia.md Cu automobile și case de lux! Șapte persoane, REȚINUTE pentru evaziune fiscală şi spălare de bani (FOTO, VIDEO)

14 aug, 12:14 //

Foto simbol: PH-OnLine.ro Un autocar de pe ruta Chișinău-Ungheni s-a răsturnat la Călărași. În vehicul se aflau 40 de pasageri, 7 au fost transportați la spital

15 aug, 13:23 //

Conflict la Bulboaca! Iazurile care aparțin primarului au inundat localitatea, iar pagubele se preconizează a fi achitate tot din contul sătenilor (VIDEO, DOC)

17 aug, 15:58 //

La pământ, mâinile întinse! Poliția Capitalei și cei de la „Fulger” fac regulă în municipiu (VIDEO)