Logo Realitatea.md

Ghimpu: Șalaru a trimis cererea de a ieși din PL doar conducerii Facebook! El a profita de patid și acum face valuri (VIDEO)

10 Ianuarie 2017, 12:39 // Politica

Mihai Ghimpu a comentat astăzi decizia lui Anatol Șalaru de a părăsi Partidul Liberal. Președitele PL afirmă că acesta „nu a fost niciodată membru al partidului, a fost departe de interesele partidului, a profita de el și acum face valuri”.

Foto: realitatea.md

„Când i-am oferit funcția de ministru al Transportului, apoi al Apărării, atunci nu zicea că PL e un SRL? Să facă valuri mai departe. Noi avem lucruri concrete de făcut. Ne-am asumat o cauză: unirea Republicii Moldova cu România și acesta este obiectului principal al Partidului Liberal. Cine se împotrivește, să plece, dacă nu-i place - să plece în altă parte”, a declarat Ghimpu.

Potrivit lui, Anatol Șalaru nu a trimis o cerere oficială către Partidul Liberal.

„A trimis cererea conducerii Facebook-ului, nouă nu ne-a trimis-o. Dacă va veni o cerere, va decide organizația dacă să o accepte. Dar încă nu a venit și nu va veni. Eu am preluat partidul acesta doar ștampila. Să nu se laude că a fost fondator, măcăr un creion să fi adus în partid. Îmi displac oamenii care încearcă să meargă prin copaci. Anatol Șalaru n-a vorbit până anul trecut de politică, din 90 încoace. Să vedem ce a făcut el și ce am făcut eu. Dacă partidul era la pământ, nu eram aici. El nu a putut ridica un partid, dar nu să unească toate partidele. Dacă vrea să-și facă partid, s-o facă, dar să nu încurce la alții. Nu a contribuit la ridicarea acestui partid când era într-o situație dificilă, delicată, și în loc să ajuți0 tu ai băgat cuțitul în spate”, a menționat Ghimpu.

Realitatea.md amintește că ieri, fostul ministru al Apărării Anatol Șalaru a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că părăsește Partidul Liberal, pe care l-a fondat în urmă cu 24 de ani, din cauza „administrării după bunul plac al lui Mihai Ghimpu”. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6439 0.2240%
USD USD 16.6741 0.3122%
RUB RUB 0.2681 -0.0373%
RON RON 4.2412 0.2221%
UAH UAH 0.6378 0.4251%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile