Logo Realitatea.md

Ghimpu: Năstase se teme de munca de la Primărie, miza lui sunt alegerile parlamentare (VIDEO)

03 Iulie 2018, 17:03 // Politica

Liderul PPDA Andrei Năstase nu a ţintit niciodată funcţia de primar, miza lui sunt alegerile parlamentare. Este declarația făcută de către preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul ediției „Adevărul LIVE” din 2 iulie.

În opinia liberalului, partidul condus de Andrei Năstase și-ar dori mai mult să facă politică în Parlament, decât să se ocupe zilnic de ”probleme de canalizare”.

”La Parlament faci politică, dar aici trebuie să arăţi darul tău de a fi gospodar şi de a munci din noapte în noapte (…) Îmi amintesc că de primul miting din 7 iunie, era cu o săptămână înainte de turul doi al alegerilor din Chişinău, unde trebuia să câştige ori Chirtoacă, ori Greceanîi. Nu-i interesa pe ei cine va deveni, dar dacă să fim sinceri mai mult erau pentru Greceanîi, că altfel nu se băgau cu mitingul”, a declarat Mihai Ghimpu.

De asemenea, Mihai Ghimpu s-a arătat mirat de decizia organizatorilor de a lua o pauză până în data de 26 august.

”Amânând mitingul pentru august, apoi unul prin septembrie și intrăm în campania parlamentară, se dorește conservarea energiei protestare pentru campania electorală din toamnă”, a declarat politicianul.

Andrei Năstase a anunțat că următorul protest organizat de Platforma DA, PAS, PLDM va avea loc la sfârșitul lunii august, atunci când va avea loc ”Adunarea Generală a Cetățenilor atât din țară, cât și din diaspora”.

Recent, Curtea Supremă de Justiţie (CSJ) a menţinut decizia Curţii de Apel prin care alegerile locale anticipate pentru Primăria Chişinău au fost invalidate. Ulterior, Comisia Electorală Centrală (CEC) a declarat nule alegerile locale noi, conformându-se  deciziei instanței de judecată, astfel că Andrei Năstase nu poate deveni primar.

Drept urmare, anul acesta nu mai pot fi organizate alegeri locale. În prezent, Primăria municipiului Chișinău este condusă de viceprimarul Ruslan Codreanu.

Citeste tot despre: Andrei Năstase, liderul PL, Mihai Ghimpu
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3054 -0.4999%
USD USD 17.1322 0.0041%
RUB RUB 0.2559 -1.8788%
RON RON 4.0703 -0.4963%
UAH UAH 0.6291 -0.4904%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile