Logo Realitatea.md

Ghimpu: Noi putem câştiga aceste alegeri parlamentare, doar dacă cetăţenii plecaţi peste hotare se vor întoarce în ţară (video)

24 Octombrie 2018, 12:58 // Politica

Noi putem câştiga aceste alegeri parlamentare, numai în cazul în care cetăţenii plecaţi peste hotare se vor întoarce, o bună parte, în ţară. Declarația a fost făcută de către liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii ”Punctul pe AZi” de la TVR Moldova. 

„Noi putem câştiga aceste alegeri parlamentare, numai în cazul în care cetăţenii plecaţi peste hotare se vor întoarce o bună parte în ţară. Fiindcă noi acolo avem doar un mandat, inclusiv România face parte din circumscripţia europeană şi patru - cinci mandate pe listele de partid, în funcţie de voturile cetăţenilor din diasporă. Altfel va fi foarte greu, fiindcă e doar un singur tur”, a declarat Mihai Ghimpu.

Totodată, preşedintele PL a spus că dacă ar fi organizat şi turul al doilea, ar fi alte rezultate electorale. „În turul unu se băteau partidele de dreapta, iar în turul doi se uneau toţi şi votau toţi pentru dreapta, pentru candidatul de dreapta şi împotriva celor de stânga”.

Ghimpu a mai menţionat că PL-ul nu trebuie să coalizeze cu nimeni. „Eu cred că cel mai corect ar fi să coordonăm circumscripţiile”.

Politicianul a precizat că formarea unei coaliţii nu depinde de PL. „Depinde de PAS şi de PPDA. Ei au instituit un filtru. Eu care am luptat pentru limbă, alfabet, independenţă, tricolor, trebuie să trec filtrul la doamna Maia Sandu. Asta e o conjunctură. E un vot mai mult împotrivă, decât pentru. Şi în mare măsură ei hotărăsc. Ei nu vor şi în cazul în care ei nu vor, noi vom candida singuri”.

Liderul PL a mai adăugat că o coaliţie ar fi binevenită. „Noi coordonând între noi care spunem: Iaca acesta este candidatul acestor trei partide, care sunt influenţe pe piaţa politică. Pe acesta votaţi-l. În rest nu votaţi că e al lui Plahotniuc, fie că e pe lista lui Şor, fie că e pe lista PSRM, nu votaţi. Atunci noi putem să câştigăm, dar dacă noi o să ieşim şi o să ne batem, înseamnă că o să câştige PD-ul”. 

Alegerile parlamentare se vor desfăşura pe data 24 februarie 2019. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5436 -0.5364%
USD USD 17.2410 0.1301%
RUB RUB 0.2597 0.1929%
RON RON 4.1946 -0.7219%
UAH UAH 0.6187 -0.3062%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile