Logo Realitatea.md

Ghinion pentru doi români și un cetățean ucrainean. Au vrut să „păcălească” polițiștii de frontieră cu permise de conducere false

09 Ianuarie 2018, 16:34 // Societate

Polițiștii de Frontieră de la punctele de trecere Costești, Otaci și Leușeni au depistat trei permise de conducere falsificate la doi cetățeni români și un ucrainean.

Primul caz a fost consemnat în ajunul Crăciunului, în timp ce bărbat de 31 ani originar din Județul Botoșani, România, a încercat să intre în Republica Moldova prin PTF Costești cu un permis falsificat. Din startul verificărilor au apărut suspiciuni asupra veridicității documentului, deoarece acesta înfățișa mai multe elemente necaracteristice. Urmare a cercetărilor suplimentare s-a constatat că acesta este falsificat. Potrivit tânărului, permisul a fost perfectat de către o persoană necunoscută din Republica Moldova, contra sumei de 300 euro.

La data de 8 ianuarie curent, a fost înregistrat cel de al doilea caz, de asemenea, cu implicarea unui cetățean român, la punctul de trecere a fronierei Leușeni. Astfel, conducătorul auto al unui Opel Combo, în vârstă de 36 de ani, înmatriculat în Marea Britanie, a prezentat toate actele în regulă, însă  avea un comportament inadecvat. În urma verificărilor suplimentare poliţiştii de frontieră au găsit în portmoneul tânărului un permis de conducere bulgăresc, eliberat pe numele acestuia, care nu corespundea unui autentic. Din primele cercetări documentul a fost constatat ca fiind falsificat. La audieri, bărbatul a comunicat că și-a perfectat permisul prin intermediul unui cetățean bulgar, achitând 600 de lire sterline.

Un alt caz a fost înregistrat ieri PTF „Otaci”, la intrarea în țară a unui cetățean al Ucrainei. Polițistul de frontieră a observat în permisul de conducere semne vădite de falsificare. După verificările adiționale bănuelile s-au adeverit, iar documentul în cauză s-a adeverit a fi falsificat. Bărbatul în vârstă de 45 ani a declarat că nu cunoaște despre cele depistate.

Toate docementele falsificate au fost reținute și transmise spre expertiză, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările sub toate aspectele legale, pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea persoanelor implicate. Dacă conducătorii auto vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă amendă în mărime de până la 650 u.c. (32 500 lei) sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7699 0.6414%
USD USD 16.7372 0.3784%
RUB RUB 0.2727 1.7158%
RON RON 4.2756 0.8111%
UAH UAH 0.6425 0.7369%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile