Logo Realitatea.md

Google a eliminat ”Rusia Today” din lista canalelor preferate de pe YouTube

04 Octombrie 2017, 13:02 // Tech

Google a exclus ”Rusia Today” (RT) din lista resurselor video premium de pe YouTube, pe care compania le ofera agențiilor de publicitate, a anunțat purtătorul de cuvânt al companiei, potrivit Bloomberg.

Foto: Bloomberg

Google a fost invitată împreună cu Facebook și Twitter să depună mărturie în comitetele Senatului și Camerei Reprezentanților.

Și YouTube a ajuns în centrul atenției Congresul SUA, care investighează rolul RT și a altor rețele în alegerile prezidentiale de anul trecut, pe care agențiile de informații din SUA le-au identificat ca fiind apropiate de guvernul rus.

Canalul ”Russia Today”, care are mai mult de două milioane de abonați pe YouTube, făcea parte din lista canalelor populare pentru publicitari, denumit Google Preferred.

Amintim ca în SUA postul de televiziune rusesc în limba engleză RT America a fost obligat să se înregistreze ca agent străin.

Imediat, redactorul-șef RT, Margarita Simonian a declarat că înregistrarea acestui canal în Statele Unite ca agent străin „poate duce la restricții care pur și simplu să nu-i mai permită să lucreze în această țară“ și a acuzat autoritățile americane că atentează la „libertatea presei”.

Deși RT se declara rețea de televiziune independentă, canalele rețelei mențin ferm linia politică a Kremlinului, fiind finanțate exclusiv de la bugetul statului rus.

Sursa: http://ift.tt/2xR3wWw

Citeste tot despre: Russia Today, youtube
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.7904 -0.0111%
USD USD 16.8264 0.0053%
RUB RUB 0.2562 1.5055%
RON RON 4.2465 -0.0447%
UAH UAH 0.5995 -0.0167%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile