Logo Realitatea.md

Google alocă 4 milioane de dolari pentru a susține persoanele afectate de ordinul lui Trump! Cum se implică alți giganți

30 Ianuarie 2017, 16:56 // Tech

Google a lansat o campanie de criză importantă, pentru a-i ajuta pe cei ce nu pot intra în SUA pe fondul ordinului administrației Trump.

Google a anunțat că va aloca patru milioane de dolari pentru susținerea persoanelor afectate de ordinul președintelui Trump. Informațiile cu privire la decizia companiei față de controversatul ordin au fost făcute de directorul general al companiei, Sundar Pichai.

De asemenea, co-fondatorul Sergey Brin a luat parte la un protest pe aeroportul internaţional din San Francisco, arată stiridinlume.ro.

foto: unilad.co.uk

Din cele patru milioane de dolari, două milioane de dolari vor fi oferite de Google şi până la două milioane de dolari vor proveni din donaţii ale angajaților companiei. Banii vor fi donați către American Civil Liberties Union, Immigrant Legal Resource Center, International Rescue Committee şi agenției pentru refugiați a ONU (UNHCR).

Pichai afirmă că ordinul republicanului Trump, ce interzice acesul în SUA al imigranților din șapte state majoritar musulmane, afectează 187 de angajați ai Google.

”Suntem îngrijoraţi de impactul acestui ordin şi al oricăror propuneri care ar putea impune restricții angajaților și familiilor lor, sau care pot crea bariere de a aduce talente în Statele Unite. Vom continua să ne expunem punctul de vedere în aceste probleme liderilor de la Washington şi în alte părți”, arată Pichai într-un comunicat.

Directorii Tesla Motors, Netflix şi Airbnb au denunțat politica anti-imigrație a lui Trump, iar Airbnb a anunțat, că le va oferi cazare gratuită persoanelor afectate de măsurile președintelui.

Totodată, marile companii precum Apple, Google şi Microsoft Corp oferă sprijin legal angajaţilor afectaţi de ordin, potrivit scrisorilor trimise angajaţilor. Mai mulţi directori executivi din Silicon Valley au donat bani pentru acţiunile legale pentru a sprijini imigranţii care se confruntă cu interdicţia de a ajunge în Statele Unite, scrie go4it.ro.

Directorul executiv al Starbucks a promis că va angaja 10.000 de refugiaţi la nivel global în următorii cinci ani, ca răspuns la ordinul semnat de preşedintele Donald Trump, prin care interzice refugiaţilor să intre în Statele Unite.

Directorul Nike, Mark Parker, susţine că firma nu susţine ordinul respectiv. La fel și companii precum Uber, Facebook.

-- 

Vineri, preşedintele Trump a semnat un ordin executiv prin care le interzice imigranţilor din şapte state cu majoritate musulmană să intre în Statele Unite pentru cel puţin 90 de zile, suspendând, de asemenea, programul pentru refugiaţi pentru 120 de zile. Ordinul semnat de Trump suspendă primirea refugiaţilor din Siria pe termen nedeterminat, preşedintele declarând că scopul acestei acţiuni este de a preveni pătrunderea în ţară a „teroriştilor islamişti radicali”.

citiți și

Proteste pe aeroporturile din SUA în urma ordinului președintelui Trump, privind imigrația. Ordinul a fost blocat temporar de o decizie judecătorească

Ottawa NU aprobă decizia lui Trump! Refugiații goniți din SUA vor fi găzduiți de Canada


CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1711 0.0997%
USD USD 16.5181 0.2476%
RUB RUB 0.2681 1.0554%
RON RON 4.3347 0.1942%
UAH UAH 0.6287 -0.3329%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile