Logo Realitatea.md

Google doodle special: A început numărătoarea inversă până la Crăciun (VIDEO)

18 Decembrie 2017, 12:40 // Tech

Google a publicat pe prima pagină o serie de doodle-uri sub numele „December global festivities“. Altfel spus, motorul de căutare celebrează prima zi din sărbătorile de iarnă. 

„December global festivities“, care în traducere și adaptare înseamnă „festivitățile globale din decembrie“, au început pe 18 decembrie. Google a dedicat un doodle cu o familie de pinguini care se pregătesc pentru Crăciun. Două pinguini, o pereche de frați alunecoși, sunt încântați să-și petreacă timpul cu rudele lor din țări ceva mai calde.

Acest Google doodle aduce în atenția celor care ajung pe prima pagină cei doi pinguini, un tucan și un papagal. Altfel spus, și pinguinii sunt niște păsări, chiar dacă nu pot zbura. Prima tranșă din seria „December global festivities“, publicată pe 18 decembrie, îți arată cum se pregătesc pinguinii pentru călătorie. Firesc, fac asta într-un igloo, scrie Playtech. 

Viitoarele serii din Google „December global festivities“ vor veni pe 25 decembrie, ziua de Crăciun, 31 decembrie, Revelionul, și, în sfârșit, 1 ianuarie, prima zi din anul nou. Pinguinii, dacă îți pasă de povestea lor, vor călători în țări mai prietenoase unde să petreacă aceste momente.

Google susține pe blogul său că în următoarele două săptămâni vei vedea ce a pregătit această familie. Deocamdată, e suficient să te duci pe prima pagină a motorului de căutare, atât în română, cât și global, și să treci prin cele trei cadre.

În prima imagine din „December global festivities“ îi vezi pe cei doi pinguini cum vorbesc la telefon cu un tucan. Telefonul e cu fir, ca să-ți transmită un sentiment de nostalgie. Chiar dacă Google produce și vinde smartphone-uri, aici e doar un telefon fix clasic.

Cea de-a doua imagine ți-i arată pe aceiași pinguini în timp ce împachetează pentru călătorie. Aici vezi calendarul cu data 18 decembrie, totodată prima zi din „December global festivities“. Pasărea exotică este într-un tablou pe perete în acest cadru, iar unul dintre pinguini se uită la o vedere. Lângă, în același spirit al nostalgiei introdus de „December global festivities“, are o hartă clasică.

Ultima imagine e un teasing pentru ce va veni: cei doi pinguini ținuți în brațe, într-un portret de familie, iar lângă sunt cadouri cu datele: 18, 25, 31 decembrie și 1 ianuarie. Astfel, ai ce aștepta de la această serie Google pentru „December global festivities“. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 0.0000%
USD USD 16.9702 0.0000%
RUB RUB 0.2588 0.0000%
RON RON 4.1895 0.0000%
UAH UAH 0.6052 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile