Logo Realitatea.md

Google: Top cele mai căutate știri din lume în 2017

14 Decembrie 2017, 15:33 // Tech

Internetul a avut multe curiozități și în acest an, dar, se pare, că majoritatea au avut ca scop informarea. De la cele mai dezastruoase uragane, până la o girafă care naște, acestea sunt cele mai populare știri căutate pe Google.

Google a scos în față cele mai importante căutări ale anului și a făcut un top cu ele. Astfel, oamenii s-au interesat de dezastrele naturale cu care s-au confruntat câteva state, de situația tensionată dintre Coreea de Nord și Statele Unite, dar și despre o girafă cu puiul ei.

Foto simbol

10. DACA

Pe 5 septembrie, Donald Trump și procurorul general Jeff Sessions au anunțat planurile de a pune capăt programului DACA, o controversată politică a lui Obama, care scutește de deportare aproape 800.000 de tineri imigranți care trăiesc ilegal în țară după ce au fost aduși în SUA ca minori.

Această mișcare a provocat reacții adverse din partea democraților și a activiștilor în domeniul imigrației, dar a fost apreciată de mulți republicani. Cei care ar putea beneficia de DACA mai au de așteptat, deoarece Congresul nu a convenit încă asupra unei soluții legislative permanente.

9. Girafa

Oamenii s-au interesat pe Google despre un filmuleț de 40 de minute în care o girafă a dat naștere unui pui la Animal Adventure Park din New York, a ajuns viral în aprilie. YouTube a avut și o transmisiune live a evenimentului la care mulți oameni de pe planetă s-au uitat, mai ales că nu vezi în fiecare zi așa ceva.

8. Uraganul Maria

Uraganul Maria a fost cel mai puternic uragan din acest an, provocând și cele mai multe pagube, atunci când a lovit Caraibe și a omorât peste 1.000 de oameni. O mare parte din Puerto Rico este încă lipsită de putere, în timp ce oficialii încearcă să reconstruiască rețeaua electrică a insulei de la zero.

7. Uraganul Jose 

Uraganul Jose a amenințat la începutul lui septembrie, atunci când s-a format, că va produce cele mai multe pagube în sudul Americii, în diverse insule din Caraibe. Din fericire, a plutit departe de mal și a evitat să provoace un dezastru catastrofal, da, totuși, oamenii au fost evacuații din cauza vântului puternic și ploilor abundente.

6. Coreea de Nord

Războiul în replici al lui Trump cu liderul nord-coreean Kim Jong Un a fost una dintre cele mai mari știri ale anului 2017. Tensiunile tot mai mari dintre cei doi lideri inamici, cel puțin la nivelul discursului, retorica amenințătoare și dezvoltarea continuă a programului de arme nucleare din Coreea de Nord au sădit frica în mulți oameni.

5. Bitcoin

Ar fi fost culmea să nu se găsească în top. Popularitatea Bitcoin a crescut în acest an, pe măsură ce valoarea sa continuă să crească și continuă să atragă lumea într-o aventură interesantă, dar riscantă în același timp.

4. Uraganul Harvey

În august, uraganul HArvey a ajuns în sudul Texasului, băgând o mare parte din Huston sub apă și forțând mii de oameni să evacueze. În plus, a fost una dintre cele mai costisitoare dezastre naturale din istoria Statelor Unite.

3. Eclipsa solară

Pentru prima dată în 99 de ani, pe 21 august, o eclipsă solară a umbrit SUA, ceea ce a dus la unele dintre cele mai spectaculoase imagini ale secolului.

2. Atacul din Las Vegas 

Pe 1 octombrie, un bărbat a deschis focul de armă de la etajul 32 al unui hotel din Las Vegas, omorând 58 de persoane și rănind mai mult de 500, la un concert de muzică country. Acesta atac a fost cel mai devastator din istoria modernă a Americii.

1. Uraganul Irma 

Vânturile puternice de 185 km/h au făcut ca Uraganul Irma să fie cea mai puternică furtună înregistrată vreodată în Atlantic. Sute de mii de oameni și-au evacuat casele în Caraibe și în sudul Americii și mai mult de 100 au murit.

Sursa: Playtech 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5480 0.0000%
USD USD 16.9702 0.0000%
RUB RUB 0.2588 0.0000%
RON RON 4.1895 0.0000%
UAH UAH 0.6052 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile