Logo Realitatea.md

Groază în Bender! Cum au fost uciși cei doi soți?! Suspect: A fost un șoc pentru mine că se ridică și am mai împușcat de 2 ori (VIDEO)

15 Mai 2018, 10:52 // Societate
// Autor:  
Elena Putregai

Crima care a cutremurat nu doar orașul Bender (Transnistria), ci o întreagă republică! Pe Valentina și Ivan Camenșic, soții împușcați cu sânge rece, îi cunoșteau mulți din regiune. Cei doi erau antreprenori, în special, proprietari ai unui imobil amplasat chiar în centrul orașului.

Arma nu este, corpurile neînsuflețite au fost ascunse în siguranță, nicio dovadă, totul a fost planificat perfect - se pare că așa a crezut suspectul, dar nu a fost să fie...

Pe data de 5 mai, fiul soților a alertat poliția despre dispariția părinților. Acesta i-a telefonat în zadar timp de câteva zile. Vecinii au povestit că ultima dată soții au fost văzuți la sărbătoarea de 1 Mai. Poliția din regiunea i-a anunțat în căutare, scrie presa transnistreană.

Camerele de supraveghere instalate în incinta imobilului deținut de soții Camenșic nu au putut surprinde nimic, aceasta pentru că firele acestora au fost tăiate intenționat, în schimb camere de supraveghere instalate în clădirile din zonă au surprins-o pe Valentina Camenșic pe data de 2 mai - adică în ziua tragediei.

„Mașina din ograda soților a dispărut, pe când bunurile erau la loc. Am depistat că a avut loc o tentativă de a otrăvi câinile soților. Experții au stabilit că în mâncarea câinelui erau somnifere. Suspectul a făcut o greșeală care ajutat în cadrul investigațiilor minuțioase să-i stabilim identitatea”, a declarat Ruslan Mova, așa-zisul ministru de Interne din regiune.

Principalul suspect reținut de poliția locală este unul din chiriașii soților. În cadrul audierilor din 8 mai, el a povestit cum s-a întâmplat totul. Pe data de 2 mai, acesta a fixat o întâlnire cu Valentina Camenșic. Patru ani la rând, el a arendat una din incintele imobilului deținut de soții Camenșic, unde și-a deschis o sală de sport.

Motivul întâlnirii a fost - să-și dea datoriile pentru chirie. „Ea mi-a spus că dacă nu-i voi da banii, îmi va închide sala de sport. După aceasta, am înțeles că este imposibil să ne înțelegem... Aveam pistolul la brâu. Glontele a zburat, ea a căzut și, la un moment, a început să se ridice. A fost un șoc pentru mine, că ea se ridică și am mai efectuat două împușcături”, a povestit bărbatul în cadrul reconstituirii faptelor crimei.

Soțul Valentinei a obosit să-și caute soția și, știind despre întâlnirea cu proprietarul sălii de sport, l-a sunat pe acesta. Suspectul l-a chemat și pe Ivan Camenșic, unde la fel la împușcat în cap de mai multe ori în subsol: „El a căzut și, la fel, a început să se ridice. Nici nu înțelegeam de ce... M-am apropiat și am mai efectuat 2 sau 3 împușcături.

Presa transnistreană mai scrie că suspectul, împreună cu câteva rude, a împachetat corpurile neînsuflețite și a șters urmele de sânge, după care le-a ascuns într-un microbuz, deasupra încărcând 20 de saci cu nisip. Vehiculul a fost parcat pe noapte în fața casei soacrei suspectului.

A doua zi, bărbatul a aruncat cadavrele într-o fântână amplasată pe una din plajele orașului - o zonă cunoscută pentru el, deoarece anterior o arendase. Acesta a aruncat peste ele sacii cu nisip și materiale de construcție, având de gând să mai aducă încă o tonă de nisip pentru a ascunde urmele.

Motivul crimei este unul banal - banii. Ea a ridicat plata pentru chirie de la 650 de dolari la 1.650 dolari, bani pe care trebuia să-i achit neoficial - în mână. I-am explicat că nu mă voi descurca, pentru că și așa sunt dator cu peste 4.000 de dolari și ea mi-a spus: „Nu-ți place? Atunci pleacă”. Dacă eu nu era să-i dau până pe data de 1 mai, ea era să-mi închidă sala de sport”, a explicat bărbatul. 

După ce a aruncat cadavrele, suspectul a spălat mașina la o spălătorie și a aruncat în râu arma din care a împușcat.

Mașina soților uciși, care a dispărut din ogradă, a fost găsită părăsită într-o suburbie a municipiului Chișinău. Se presupune că suspectul ar fi încercat să însceneze, precum că cuplul ar fi plecat la odihnă. Ultimul sunet de pe telefonul Valentinei Camenșic a fost făcut la o agenție de turism de către o cunoscută a suspectului. 

„Acum, au loc cercetările pentru a confirma spusele suspectului, pentru a identifica proveniența arme. Vom stabili rolul fiecărui complice și pedeapsa pe care o merită. Cineva știa că-l ajută într-o crimă, pe când altcineva nu - pur și simplu, a adus mașina suspectului dintr-un loc în altul, a sunat la agenția de turism, comandând de urgență o foaie turistică. Tabloul va fi strâns integral...”, a conchis Ruslan Mova.

Amintim că Valentina și Ivan Camenșic au fost găsiți în noaptea de 9 mai. Operațiunea de extragere a corupurilor neînsuflețite a durat de la ora 01:00 până la ora 08:00. În prezent, cei care i-au cunoscut pe soți așteaptă ședințele de judecată pentru ca vinovații să fie trași la răspundere conform legii.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5946 -0.7205%
USD USD 17.1423 0.1472%
RUB RUB 0.2555 -0.0391%
RON RON 4.1855 -0.8034%
UAH UAH 0.6088 -0.0657%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile