Logo Realitatea.md

Grozavu face dezvăluiri: Am scris de două ori cerere de demisie de când lucrez la Primăria Chișinău (VIDEO)

01 Noiembrie 2017, 23:14 // Societate

Primarul interimar al Capitalei, Nistor Grozavu, a dezvăluit că a scris de două ori cerere de demisia de când lucrează în fruntea Primăriei, însă ulterior s-a lăsat convins să rămână.

„Am scris de două ori cerere de demisie. Unii colegi din partid se duceau și se plângeau că nu voiam să semnez niște lucruri contrare legii. Atunci am depus pentru funcția de decan al Facultății de Arhitectură și Urbanism din cadrul UTM, însă mi-am retras candidatura. Astfel, o cerere am depus, după ce la o televiziune primarul (nr. Dorin Chirtoacă) și-a exprimat nemulțumirea față de activitatea mea. Nu mi-a rostit numele, dar a spus că ceva nu-i place domeniul arhitecturii etc. Am avut discuții. Mi-a spus că nu s-a referit la mine, ci la direcție și că nu am fost vizat eu”, a povestit Nistor Grozavu la emisiunea „Important” de la TVC21.

A doua oară când a depus o cerere de demisia a fost atunci când Dorin Chirtoacă a dispus ca toate certificatele de urbanism să fie semnate de el. „La momentul respectiv, se specula că fiecare document pe care-l semnez ar costa și atunci a dat o indicație verbală, care a fost transformată într-o dispoziție scrisă. Ori semnezi singur, e atribuția ta și nu delega pe altcineva. S-a pornit neîncrederea totală față de mine. Am avut o discuție de altă natură. Nu am dorit să creez probleme la Primărie și am avut respect față de primar. Am recunoscut și recunosc poziția prioritară a conducătorului instituției”, a adăugat acesta.

Mai mult, Nistor Grozavu a precizat că nu va participa la referendumul de revocare din funcția de primar a lui Dorin Chirtoacă: „Nu voi participa la acest referendum.
M-am întâlnit față în față. Nu am ce săi spun lui Dorin Chirtoacă, cel puțin astăzi”.

De altfel, acesta a lăsat să se înțeleagă că s-ar vedea ca parte a PD, dacă membrii din cadrul partidului i-ar propune. „Desigur că mă voi gândi și la acest lucru. Nu cunosc toate momentele, dar cel puțin eu văd că acțiunile membrilor Guvernului, care au un comportament de guvernare foarte corect, nu țin doar de PD. Își calcă pe degete ca să ajute o comunitate chiar dacă aceasta nu are în frunte un reprezentant din partid”, a conchis Nistor Grozavu.

Emisiunea a fost transmisă LIVE de Realitatealive.md și poate fi urmărită integral mai jos:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 18.7943 -1.6592%
USD USD 16.5159 0.1935%
RUB RUB 0.2423 -3.0412%
RON RON 4.0337 -1.9805%
UAH UAH 0.6041 -0.4778%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile