Logo Realitatea.md

Grup criminal, în judecată pentru 17 capete de acuzare. Au înșelat de bani zeci de persoane din Comrat și Basarabeasca

26 Octombrie 2018, 09:46 // Societate

Trei membri ai unui grup criminal organizat vor compărea pe banca acuzaţilor pentru 17 capete de acuzare, printre care jaf, răpirea şi privaţiunea ilegală de libertate a unei persoane şi o serie de escrocherii. Procuratura raionului Basarabeasca a finalizat urmărirea penală şi a expediat dosarul de învinuire a celor trei în judecată.

Potrivit probatoriului, acţionând de comun acord şi repartizând rolurile din timp, inculpaţii au racolat, în intervalul lunilor iunie – iulie curent, mai mulţi locuitori ai raioanelor Comrat şi Basarabeasca pe care, prin înşelăciune, i-au transportat la fililalele unor instituţii financiare din oraşele Chişinău, Cimişlia, Hînceşti şi Comrat.

Sub pretextul investirii unor sume de bani în activitatea unei firme, care de fapt nu exista, pe numele victimelor au fost perfectate contracte de împrumut, banii intrând ulterior, în posesia inculpaţilor.

Astfel, după această schemă, inculpaţii au înşelat 10 persoane, toate din familii social-vulnerabile, o parte dintre care erau pensionari. Suma prejudiciului adus acestora a fost cifrată la peste 80 de mii de lei.

De asemenea, inculpaţii mai sunt acuzaţi de răpirea unei femei, pe care au urcat-o cu forţa în maşină şi au dus-o la domiciliul unuia dintre aceştia, unde i-a fost luat buletinul de identitate. Timp de aproximativ o săptămână, cât aceasta a fost privată ilegal de libertate, inculpaţii au perfectat pe numele victimei credite de împrumut.

Într-un alt episod, membrii grupului criminal organizat mai sunt acuzaţi de procurori, că l-ar fi jefuit pe un bărbat, sustrăgându-i un telefon mobil. Inculpaţii, două femei şi un bărbat, au vârstele cuprinse între 18 şi 53 de ani, iar anterior au mai fost în conflict cu legea.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, aceştia riscă de la 10 până la 13 ani închisoare.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5200 0.0000%
USD USD 17.6396 0.0000%
RUB RUB 0.2751 0.0000%
RON RON 4.1166 0.0000%
UAH UAH 0.7178 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile