Logo Realitatea.md

Guvernul promite cel mai grandios Târg de Crăciun care a fost organizat vreodată în Chișinău! Ce surprize au pregătit organizatorii (VIDEO)

07 Decembrie 2017, 16:03 // Societate

„Acasă de Crăciun”, este sloganul târgului care va fi organizat de Guvern anul acesta, în centrul capitalei. Premierul Pavel Filip susține că evenimentul este unul fără precedent în Republica Moldova și târgul vine să aducă și o schimbare de atitudine și de mentalitate în rândul locuitorilor țării. 

Foto simbol

Târgul de Crăciun, care va fi organizat pe strada 31 august 1989, va unul similar celor din orașele europene, potrivit premierului Filip. Demnitarul spune că aici va fi cel mai mare patinoar deschis, instalat vreodată în Republica Moldova, un carusel impresionant, poiana lui Moș Crăciun și alte surprize. 

Din căsuțele improvizate la târg vizitatorii vor putea cumpăra dulciuri, vin fiert, suveniruri ș.a. Totodată, aici vor fi servite bucate tradiționale. 

Prețurile la patinoar și carusel vor fi simbolice, potrivit lui Andrei Locoman, directorul „Moldova Concert”, pentru o tură la patinoar, vom scoate din buzunar 30 de lei, iar la carusel, până la 25 de lei.

Pomul de Crăciun, care a fost deja instalat în preajma Palatului Național, este un cadou din partea Guvernului României. Alături de brad va fi instalată o scenă, unde vor avea loc zilnic activități artistice.

În perioada sărbătorilor de iarnă, la Târgul de Crăciun vor fi aduși patru mii de copii din internate și copii cu nevoi speciale. De asemenea, în excursie vor veni și o mie de copii din regiunea transnistreană. Copiii vor petrece aici o zi, vor face poze cu Moș Crăciun, vor merge gratuit la patinoar și carusel și vor primi cadouri.

Târgul de Crăciun va fi inaugurat pe 15 decembrie, la ora 18:00 și va activa în fiecare zi, de la ora 10:00 dimineața, până la ora 10:00 seara, până pe 14 ianuarie 2018.

Bucuria sărbătorilor de iarnă va putea fi trăită și împărtășită în cele cinci zone speciale ale Târgului de Crăciun. În Zona de poveste, aflată în vecinătatea bradului, copiii vor sta de vorbă cu Moș Crăciun chiar în căsuța lui și vor primi cadouri. Zona de gheață va oferi adrenalină pe o suprafață de 35x24 de metri, unde va fi amenajat cel mai mare patinoar din țară. Desprins din filme, un carusel cu 72 de locuri va fi atracția din Zona aventurii. De la mic la mare vom descoperi meșteșuguri și produse tradiționale în 22 de căsuțe din lemn, care vor înfrumuseța Zona tradițiilor.Atmosfera magică va fi completată cu sunete de clopoței și recitaluri ale artiștilor cunoscuți, care se vor reuni în Zona colindelor

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2560 -0.3002%
USD USD 16.4677 0.2435%
RUB RUB 0.2681 -0.2604%
RON RON 4.3476 -0.3347%
UAH UAH 0.6290 0.4151%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile