Logo Realitatea.md

Haz de necaz! Dorin Chirtoacă și-a scris pe ușă data referendumului la care se va decide dacă va rămâne primar de Chișinău ori nu (FOTO)

12 Septembrie 2017, 14:57 // Societate

Dorin Chirtoacă, primarul de Chișinău care e suspendat temporar din funcție și se află în arest la domiciliu, și-a scris pe ușă data referendumului la care se va decide dacă va rămâne în funcție sau va fi demis. Acesta s-a fotografiat azi cum zugrăvește și a postat pe rețelele de socializare câteva fotografii din care se vede cum e scris pe ușă cu vopsea „Referendum 19. XI”.

Foto: Facebook/ Dorin Chirtoacă

„Vopseam astăzi ușa de la intrare, ultima ce mi-a rămas din reparația de la casa părintească, și am aflat că, pe lângă arest și suspendare, avem și referendum. Deci, suntem în campanie electorală sau cum? Înseamnă că trebuie să pot să merg să mă întâlnesc cu alegătorii sau raportul pentru 10 ani de activitate o sa-l dau de aici, de pe pe vârful casei de la Colonița pentru găinile, câinii și pisica din curte? Am spus de prin iunie că s-ar putea ca dosarele sa fie un fel de "pregătire" pentru referendum. Bine, astăzi terminăm vopsitul și la subiect revenim zilele viitoare. Dar panou electoral avem deja, dacă ceva”, a scris Dorin Chirtoacă pe Facebook.

Mai mult, data desfășurării referendumului coincide cu data în care Mihai Ghimpu își sărbătorește ziua de naștere: „Este cinic să pui referendumul de ziua de naștere a domnului Mihai Ghimpu. Cineva dorește să-i facă un cadou? Aceasta denota nimicnicia și josnicia celor care l-au pus la cale, l-au trâmbițat, l-au trecut prin judecăți și CMC, iar în același timp confirmă că scopul lor este unul meschin și nu de a apăra interesele locuitorilor Chișinăului”, a menționat primarul.

Totodată, Dorin Chirtoacă a spus că în cazul în care referendumul va eșua, inițiatorii acestuia vor trebui să-și depună demisia pentru risipa banilor publici 

Amintim că azi, membrii CMC au aprobat decizia prin care referendumul de demitere a primarului de Chișinău Dorin Chirtoacă să fie organizat la data de 19 noiembrie 2017.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.7184 0.0000%
USD USD 16.9234 0.0000%
RUB RUB 0.2988 0.0000%
RON RON 4.4553 0.0000%
UAH UAH 0.5879 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile