Logo Realitatea.md

I-a luat actul de identitate al unui moldovean ca gaj și a ajuns să fie cercetat la frontieră. De ce

26 Octombrie 2018, 13:21 // Societate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, România, au descoperit, ascunsă în borseta unui bărbat cu dublă cetățenie română și moldovenească, o carte de identitate romanească falsă.

Foto: ITPF Iasi

În fapt, pe data de 25 octombrie, în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în România, călătorind ca pasager într-un microbuz marca Mercedes Benz, V. B., în vârstă de 33 de ani.

În baza analizei de risc pe linia migrației ilegale, poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit persoanelor și bagajelor acestora, în urma căruia a fost descoperită, ascunsă și nedeclarată, în borseta lui V. B. o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, care avea imprimată fotografia unui alt bărbat.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, s-a stabilit că documentul este fals. 

Cu privire la cele constatate, bărbatul în cauză a declarat că, documentul de identitate îl are de la un cetățean din Republica Moldova, care i-a înmânat cartea de identitate proprie ca măsură de siguranță pentru plata unui serviciu prestat anterior. V.B. a mai declarat că nu știa despre faptul că documentul în cauză este fals.

Actualmente, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citeste tot despre: albita, document fals, itpf iași
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1545 0.0194%
USD USD 17.9087 0.4318%
RUB RUB 0.2800 1.0830%
RON RON 4.2325 -0.0213%
UAH UAH 0.6671 -0.2989%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile