Logo Realitatea.md

I-au pus interdicție, dar el nu a vrut să se dea bătut. Un moldovean, prins la frontieră, încercând să treacă ilegal în Ucraina

06 Februarie 2018, 13:07 // Societate

Un moldovean avea interdicție de intrare în Ucraina pentru trei ani, chiar și așa - a decis să-și încerce norocul și să ajungă ilegal în țara vecină prin ocolirea punctului de trecere Palanca. Ghinion, însă! Bărbatul de 52 de ani a fost depistat în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1, la doar 300 metri de linia de frontieră.

Foto: border.gov.md

La sfârșitul săptămânii trecute, pe direcția Palanca-Udobnoe a fost observată, cu ajutorul dispozitivului de termoviziune, o persoană cum înaintează grăbit spre ieșirea din R. Moldova. Imediat, patrula SPF Tudora-1 a intensificat acțiunile specifice în zona de responsabilitate, în vederea reținerii persoanei în flagrant.

La fața locului, a fost prins un bărbat fără documente, care nu își putea justifica prezența în zonă. Pentru clarificarea situației, persoana a fost condusă la sediul Sectorului, unde s-a aflat că este cetățean al R. Moldova, locuitor al sat. Hăsnășenii Mari, raionul Drochia.

În cadrul audierilor, moldoveanul și-a recunoscut fapta - tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, însă și-a justificat gestul prin faptul că își pierduse actele de identitate și că are pe numele său interdicție de intrare în Ucraina pentru trei ani.

Din cercetările primare, s-au confirmat spusele bărbatului. Acesta, timp de șase luni, și-a ispășit pedeapsa pentru anumite ilegalități comise pe teritoriul Ucrainei. La fel, s-a constatat că el, cu câteva ore înainte de a fi prins, a fost deferit autorităților naționale. Procedura primire-predare a avut loc la frontiera din nordul R. Moldova.

Pe cazul dat, polițiștii de frontieră au întocmit proces verbal de audiere și constatare a infracţiunii prevăzute de art.27, art.362 al.(1) CP al R.Moldova. În prezent, bărbatul este reținut la Inspectoratul de Poliție Ștefan Vodă.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5195 -0.1693%
USD USD 16.8824 0.3179%
RUB RUB 0.2655 -0.0753%
RON RON 4.1819 -0.2028%
UAH UAH 0.6373 -0.3284%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile