Logo Realitatea.md

Igor Dodon a respins pentru a doua oară candidaturile noilor miniștri (DOC)

28 Decembrie 2017, 09:20 // Politica

Președintele Igor Dodon a anunțat că a respins și pentru a doua oară candidaturile la funcțiile de miniștri, înaintate de Guvernul Filip.

„Să fie foarte clar pentru cei din majoritatea parlamentară și Guvern, eu nu am de gînd să cedez în această situație. Nu voi accepta și sînt sigur că toți cei care susțin președintele Republicii Moldova nu vor accepta astfel de miniștri”, a declarat Dodon pe pagina sa în rețele de socializare.

Acesta a subliniat că a respins candidaturile miniștrilor din motiv că aceștia „au demonstrat inconsecvență, lipsă de profesionalism și oportunism regretabil în funcțiile și activitățile desfășurate anterior. Inclusiv, unii dintre ei au fost implicați direct sau indirect în frauda bancară”.

Potrivit lui, prin aceste candidaturi Guvernul nu va fi depolitizat, ci, din contra, se va produce o reactivare a unor foști actori politici care vor încerca să mulțumească algoritmul parlamentar.

Realitatea.md amintește că acum o săptămână, liderul PDM Vlad Plahotniuc a anunțat că Andrei Galbur, ministru de Externe, dar și Octavian Calmîc, ministru al Economiei, Stela Grigoraș, ministru al Sanătății, Vladimir Cebotari, ministrul al Justiției, Vasile Bîtca, ministru al Agriculturii și Gheorghe Balan vicepremier pentru reintegrare vor fi înlocuiți.

Potrivit liderului PDM, s-a optat pentru întărirea caracterului tehnocrat și profesionist al echipei guvernamentale. De asemenea, a fost întărită și prezența femeilor în Guvern, 4 portofolii urmând să fie administrate de către femei.

CITEȘTE ȘI:

NOUA componență a Guvernului: Așa ar putea să arate echipa lui Filip (FOTO)

Ce se întâmplă dacă Dodon refuză a doua oară candidaturile noilor miniștri? Leancă: „Finalul se cunoaște în proporție de 90%”

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5605 -0.1740%
USD USD 17.1569 0.0852%
RUB RUB 0.2580 0.9785%
RON RON 4.1712 -0.3417%
UAH UAH 0.6121 0.5420%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile