Logo Realitatea.md

Igor Dodon susține că președintele Franței Emmanuel Macron l-a invitat să întreprindă o vizită de lucru la Paris

16 Septembrie 2018, 11:27 // Politica

Șeful statului, Igor Dodon, a anunțat că va întreprinde o vizită de lucru la Paris în luna noiembrie, iar inițiativa a venit din partea președintelui Franței, Emmanuel Macron.

Anunțul a fost făcut de către președintele moldovean, ieri, după întrevederea cu Prințul Louis Alphonse de Bourbon din Franța, care a participat la cea de-a XII ediție a Congresului Mondial al Familiilor, desfășurat la Chișinău.

„Am avut o întrevedere cu Prințul Louis Alphonse de Bourbon din Franța care participă la cea de-a XII ediție a Congresului Mondial al Familiilor. Prințul Louis Alphonse este membru al Casei regale de Bourbon și unul dintre actualii pretendenți la tronul Franței. I-am mulțumit înaltului oaspete pentru acceptul de a vizita Moldova și de a participa la Congresul Mondial al Familiilor. Am menționat relațiile bune diplomatice, economice, comerciale, culturale etc., stabilite între țările noastre. Am remarcat faptul că Moldova face parte din Organizația Internațională a Francofoniei și am informat că voi participa la lucrările Summit-ului Francofoniei, care se va desfășura în octombrie, anul curent, la Erevan, Armenia.

De asemenea, am subliniat că la invitația președintelui Republicii Franceze Emmanuel Macron, voi întreprinde o vizită la Paris în luna noiembrie”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Citeste tot despre: Dodon, Emmanuel Macron, Franța, paris, vizită
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.2014 0.8285%
USD USD 18.5683 0.1332%
RUB RUB 0.2460 2.2869%
RON RON 4.1806 0.7641%
UAH UAH 0.6855 1.2705%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile