Logo Realitatea.md

Igor Dodon va cere Guvernului revocarea ambasadorui Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, și înlocuirea lui cu altă persoană

10 Ianuarie 2017, 13:35 // Politica

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a anunțat astăzi, pe pagina sa de Facebook, că va cere Guvernului revocarea ambasadorului Republicii Moldova la Bucureşti, Mihai Gribincea, din cauza că diplomatul ar fi făcut comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de ambasador. 

„Sunt surprins că descopăr că unii ambasadori au devenit avocați ai unor politicieni din țara de reședință și au cam uitat cărui stat servesc. E și mai grav când aceștia fac comentarii politice în raport cu autoritățile statului care i-a trimis în misiune.

Aceasta vorbește fie despre calificarea proastă profesională a respectivului ambasador, fie despre angajamentele lui politice în detrimentul propriului stat și a conducerii acestuia.

Anume în așa mod pot fi etichetate declarațiile ambasadorului moldovean la București, care și-a permis comentarii impertinente și incompatibile cu statutul său de Ambasador.

Voi cere Guvernului revocarea acestui ambasador și înlocuirea lui cu o persoană care înțelege mai bine atât competențele diplomatice, cât și interesele statului Republica Moldova”, a scris Dodon.

Declarația lui Dodon a fost făcută după ce Mihai Gribincea a spus în cadrul emisiunii „24 de minute” de la Digi24.ro, că „disputa din jurul cetăţeniei lui Traian Băsescu nu poate zdruncina ansamblul relaţiei bilaterale dintre România și Moldova, iar decretul semnat de preşedintele Igor Dodon ar putea fi declarat neconstituţional.”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5276 0.0415%
USD USD 16.9232 0.2417%
RUB RUB 0.2654 -0.0377%
RON RON 4.1812 -0.0167%
UAH UAH 0.6438 1.0199%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile